08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Evade II MIPS Cykelhjälm Svart

Ordinarie pris 3 699 kr

Special Price 3 199 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Aero is everything. Specialized Evade är den optimala aero landsvägshjälmen. Kombinationen lätt, aerodynamisk och god ventilation slår det mesta. Enligt Specialized är detta den snabbaste hjälmen på marknaden. Genom uppdateringen i hjälmen vad gäller säkerhet med MIPS SL och Specializeds patenterade ANGular Force Indicator (ANGI) system är Evade II Angi MIPS komplett.

Evade II Angi MIPS aerodynamik har utvecklats tack vare möjligheten till fler tester i vindtunnel. Hjälmen har fått en ny design och form där den överlag har blivit mer slimmad. Specialized menar att denna Evade hjälm är sex sekunder snabbare än den första Evade modellen över en sträcka på 40 km. För att förbättra ventilationen har Specialized konstruerat hjälmen så att den ska ge luftgenomströmning över hela huvudet tillsammans med kuddar i hjälmen som ska hålla svett borta från ansiktet.

Vidare är ett kevlarskelett tillsammans med ett EPS-material grunden i skyddet och ger maximalt skydd på de ställen där det behövs. MIPS SL, specialdesignat för Specializeds high-end hjälmar, dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan MIPS. Funktionen utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld. Skulle olyckan vara framme ser ANGI till att hålla dina närmaste informerade. ANGI, monterad bredvid justeringsskruven på hjälmen, består av sensorer som mäter krafter som förekommer vid cykelolyckor. Skulle en olycka inträffa kommunicerar ANGI med din telefon för att starta ett alarm, registrera din position och underrätta din(a) förutbestämda kontakt(er). För att ANGI ska fungera med din telefon krävs det att man laddar ner Specialized Ride-appen.

- Testad i vindtunnel
- Energy Optimized Multi-Density EPS konstruktion
- Aramidskelett som förstärker EPS-materialet
- Ultralätt Mindset II justersystem för ökad passform
- Mega Mouthport för optimalt luftflöde
- 4th Dimension Cooling System med kanaler för effektivt luftflöde genom hjälmen
- MIPS SL
- ANGI
- Storlekar: S (51-56 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm)
- Svart