Laddar...

Om CykelCity | Öppettider

Skall du köpa cykel för träning och tävling så är det till oss du skall vända dig. Racer, gravel, triathlon och MTB! CykelCity i Stockholm är Sveriges ledande och bästa cykelbutik. Vår butik ligger på Folkungagatan 126 i Stockholm och här har vi ca 600 kvm med en stor fin cykelavdelning, klädavdelning, bikefit-hörna och fullutrustad verkstad. Vi är en mycket personlig cykelaffär med hög servicegrad och alla vi som jobbar här är själva cyklister med stor passion, erfarenhet och kunskap om cykling och dess produkter.

Öppettider
Måndag-Fredag 10-18
Lördagar 10-14

Avvikande Öppettider
23 december lördag - Stängt
25 december måndag - Stängt
26 december tisdag - Stängt
1 januari måndag - Stängt
5 januari fredag - 10-15
6 januari lördag - Stängt

Adress
Folkungagatan 126
11630 Stockholm
(klicka för karta)

Hur det startade

Det startade i Lund 1982 då två bröder, Anderz "Picco" och Håkan Persson startade Cykel City. Med hårt arbete och god kännedom om branschen kunde man inom några år öppna även i Göteborg och Stockholm.

Butiken i Stockholm togs över 2002 av Johan Ottosson och Mario Toledo, bägge dedikerade cyklister och t o m landslagsrepresenterade med många års erfarenhet av cykel- och servicebranschen. Stockholm har alltid drivits av just mycket hög servicevilja. Vi var först i Sverige att erbjuda bikefit med alla cykelleveranser - oavsett cykelns pris. Mario förstod hur komforten påverkade den fysiska förmågan, hur en bekvämare sittställning faktiskt kunde göra en snabbare och starkare cyklist. Detta har givit en närmast oöverträffbar erfarenhet och vi gör dussintals anpassningar varje vecka, både på cyklar sålda hos oss såväl som alla andra märken, racer, gravel, triathlon och mountainbike-cyklar.

Håkan och Picco har gått i pension nu, så verksamheten har koncentrerats helt till butiken i Stockholm. Butikerna i Göteborg och Lund är stängda.

Webshop

Webshoppen var också Ottos och Marios initiativ. CykelCity har alltid varit starka på den svenska postordermarknaden, men när butiken köptes 2002 startade man samtidigt en webshop och tog därmed ett stort steg mot en mer modern cykelbransch. År 2016 lanserade vi denna sajt som är lättare att använda och mycket mer informativ åt er kunder. Postorder online är en viktig del av vår verksamhet och vi vill erbjuda samma upplevelse för dig som kund vare sig du väljer att komma till offlinebutiken på Söder eller handla online i vår webshop.

Som ett kvitto på vår serviceanda så belönades vi med priset "Årets cykelbutik" 2009 av Cykelgalan, en stor ära och något som fick oss att jobba vidare ännu hårdare i samma riktning!

Team CykelCity

Under många år drev Stockholmsbutiken också Sveriges mest framgångsrika kontinentallag Team CykelCity.se 2011 var det dags att lämna över stafettpinnen och idag är Aike Visbeek, tidigare sportchef för Team CykelCity tränare i internationella Team Sunweb (tidigare Team Giant-Alpecin) med några av cyklisterna från Team CykelCity som Tobias Ludvigsson och Fredrik Ludvigsson.

Online och butik

Vi har alltid samma pris oavsett om du väljer att handla online i vår webshop på nätet eller i vår affär på Söder i Stockholm. Utnyttja gärna möjligheten att shoppa hemma i lugn och ro och hämta ut dina varor i affären samma dag. Om du väljer leverans med DHL så har vi fri frakt (*) och du har oftast prylarna i din hand efter 1-2 dagar.


VARFÖR CYKELCITY?
Med över 30 års erfarenhet i branschen så är vi den mest kompletta butiken för dig som vill köpa racercykel, mountainbike, gravelcykel, cykelcross eller triathloncykel. All personal i vår butik är cyklister och brinner för cyklingen och tillsammans med våra olika specialområden så ligger vi i absolut framkant gällande kompetens, kunskap och servicenivå.