Laddar...

Bikefit i Stockholm

Bikefit är den bästa investeringen du kan göra för att göra din cykeltur snabbare, bekvämare, effektivare och roligare. Bikefit behövs oavsett på vilken nivå du befinner dig, vilka mål du har och disciplin du kör. Den är lika viktig på en mountainbike som på en racercykel.

OBS! Vi har dessvärre tillfälligt fullbokat.

Retül

Vi på CykelCity Stockholm har lång och gedigen erfarenhet av bikefit och flera av oss har både Specialized BG-Fit master samt Retül© utbildning vilket är den högsta nivån på bikefit utbildning. Vi gör bikefit på racercykel, gravel, cyclocross, mountainbike, tempo- och triathloncykel.

Varför är bikefitting viktigt?

Specialized Retül Bikefit är den mest avancerade cykelanpassningen på marknaden och sätter in människa och cykel i ett helhetsperspektiv. Specialized bedriver mycket forskning kring ergonomi och fysiologi och det har resulterat i det absolut mest omfattande bike fit-programmet för alla cyklar. Alla människor är väldigt olika i längd, form, storlek, olika grad av rörlighet och andra anatomiska skillnader. Det är ibland de små skillnaderna som kan göra stor skillnad när du sitter på en cykel. Eftersom cykling är en högrepetitiv idrott och att du bara har några få kontaktpunkter med cykeln och dom är fasta och inte kan röra sig. Det blir dessutom större skillnad när du kör längre turer som Vätterrundan eller en Ironman eller när du presterar på ditt absoluta max. Det handlar om att anpassa cykeln efter dig och dina förutsättningar och sker alltid under rörelse, dvs när du cyklar på din cykel.

En bikefit hjälper alla typer av cyklister, oavsett nivå eller typ av cykel, att cykla längre, snabbare, med bättre komfort och ökad kontroll över cykeln. Vi på CykelCity göra flera bikefits varje dag och har därmed jobbat upp en mycket stor erfarenhet. Har du problem med ryggen, ont i knäna, får lätt kramp när du cyklar? Ont i nacken? Domningar i händerna? Domningar i fötterna? Obehag av sadeln? Vår bikefit kan hjälpa dig! Är du triatlet och får problem efter T2, kramp under löpningen? Bikefit är ännu viktigare för triathlon pga den extrema sittställningen och att kroppen måste fortsätta prestera på max efter cyklingen. En bikefit hjälper dig att orka mer och längre, ger dig mer kraft i pedalerna och minskar risken för skador och förslitningar.


Skador eller besvär

1, INTERVJU

Vi inleder varje bikefit med att diskutera igenom vad du vill ha ut av din bikefit. Vilka är dina mål, dina behov? Har du eller har du haft skador som vi bör känna till? Upplever du något obehag när du cyklar? Hur länge har du haft dessa inställningar på cykeln? Vilka andra komponenter eller inställningar har du själv provat och hur upplevde du utfallet?

Hur ser det ut

2, RÖRLIGHETSBEDÖMNING

Den här bedömningen ger en bild av din rörlighet och andra attribut såsom bedömning av fotens struktur, knäposition, ryggradens kurva, rörlighet i höften, benlängd och mycket annat. Över 20 olika faktorer utvärderas. Detta är viktigt för att vi sen ska kunna analysera ditt rörelsemönster på cykeln.

Digitalt stöd

3, FRÅN SIDAN

Väl uppe på cykeln använder vi både vår mångåriga erfarenhet och digitala system för att bedöma hur du sitter på cykeln. Målet är att nå en korrekt neutral position som är både komfortabel och ger optimal kraftöverföring. Dioder fästs på dina handleder, axlar, höft, knä, fotled, häl och tå. En digital sensor läser av dig medan du cyklar och sparar informationen i vårt datorsystem. Datorn läser av din position och ditt rörelsemönster tredimensionellt 18 ggr per sekund. Din bikefitperson tittar bland annat på sadelhöjd, styrhöjd, längd på styrstam, klossarnas position och sadelns position i längdled. Om någon komponent inte stämmer, så som bredd på styre, längd på styrstam, vinkel på reglage, sk set back på sadelstolpen mm så upptäcker vi detta nu. Allt detta sker medan du cyklar. Justeringar syns steg för steg direkt i datorn.

Vidare på cykeln

4, FRAMIFRÅN/BAKIFRÅN

Analysen framifrån koncentrerar sig på att optimera stabilitet i knä- och fotled och det ger en mer balanserad och effektiv kraftfördelning. Även klossarnas position, skoposition och att du sitter rätt på sadeln analyseras. Här upptäcker vi ibland att du ex vis behöver andra sulor, då har vi anpassade sulor och kan t o m gjuta helt custom sulor för att ge den bästa passformen i skorna. Vi ser också eventuell obalans i ditt bäckenben, din ländrygg och din position på sadeln mm. 

Spara information om cykeln

5, MÄTA CYKEL

När så både cyklisten och bikefitpersonen är nöjd med alla inställningar och parametrar så mäter vi upp cykeln. Här använder vi åter digitalteknik och en digital måttstock som läser av upp till 15 punkter på din cykel med en precision på en tiondels millimeter. Detta ger en komplett digital bild av dina exakta inställningar. Självklart lagras dessa data tillsammans med dina rörelsedata i vår dator.

Kolla igenom hemma

6, BIKEFIT-RAPPORT

Vi skickar din bikefit-rapport till din mail så att du kan gå igenom den i lugn och ro hemma. Det är också en bra referens ifall du ex vis reser eller byter komponenter på din cykel. Självklart är du alltid välkommen att ringa din bikefitperson om du har några frågor, vi kan enkelt ta fram dina uppgifter och hjälpa dig om du har några funderingar.


En Retül bike fit tar ca 3 timmar att göra för en linjecykel och en del av syftet med den är att du som cyklist ska få en bättre förståelse för vad det innebär att sitta på en cykel.

Ofta blir vi tvungna att byta delar som sadel eller styrstam, vi har alltid ett stort sortiment komponenter på lager. En del arbete ingår så som byte av styrstam, men om större arbeten behöver utföras så som att kapa eller förlänga vajrar och höljen så utföres detta av vår verkstad och debiteras enligt gällande prislista.

Glöm inte att ta med dig cykelbyxor och cykelskor när du ska göra din anpassning, förutom självklart din cykel.

För mer information, pris och bokning kontakta butiken.


VARFÖR CYKELCITY?
Med över 30 års erfarenhet i branschen så är vi den mest kompletta butiken för dig som vill köpa racercykel, mountainbike, gravelcykel, cykelcross eller triathloncykel. All personal i vår butik är cyklister och brinner för cyklingen och tillsammans med våra olika specialområden så ligger vi i absolut framkant gällande kompetens, kunskap och servicenivå.