✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Mountainbike

Om man som nybörjare försöker leta i det stora utbudet av mountainbikes så inser man snabbt att det finns många olika typer av cyklar som alla är gjorda för någon slags skog eller stig. De olika segmenten man brukar dela upp mountainbike i är Cross Country (XC), Trail, All Mountain, Enduro och Down Hill.

Vårt sortiment täcker inte alla genrer och discipliner men vi erbjuder många olika modeller inom segmenten Cross Country och Trail. Vi hjälper dig genom att dela in cyklarna i kategorierna framdämpat, eller hardtail som vi säger på cykelspråk, respektive heldämpat.

Hardtail mountainbike är generellt gjorda för lättare skogscykling, även kallat Cross Country. För nya cyklister kan vi förklara att Cross Country innebär dina närliggande skogsspår, stigar och lopp som Cykelvasan. I den heldämpade kategorin finner ni både cyklar som är anpassade för Cross Country, men också cyklar i Trail-segmentet med mer upprätt sittställning och dämpare med längre slaglängd för bättre kontroll och framkomlighet i stökigare skogsterräng.