Laddar...

Vilken cykel behöver just du?

I en värld med ett helt gäng olika typer av cykelsegment så är det inte helt lätt att sortera ut vad som passar just dig bäst.

Det första du behöver fundera kring är vilken typ av cykel du behöver. Racercykel, triathloncykel, mountainbike, eller senaste roliga tillskottet gravelcykel.

När du väl hittat ditt segment så bör du fundera kring ambitionsnivå och budget för att lättare komma vidare. Sedan kommer funderingarna och frågeställningarna kring om det skall vara kolfiber eller inte, Shimano 105 eller Ultegra, heldämpat eller inte, aerohjul eller låga hjul, dropper post eller inte, skall den vara lätt, aero, komfort? Ja det tar aldrig slut i denna djungel och det är där vi på CykelCity kommer in i bilden. Vi hjälper dig att bena ut vad just du behöver för klara dina mål. Alltifrån vilken cykel som passar bäst, till de tillbehör du behöver kring din cykling såsom skor, kläder, hjälm, verktyg, väskor och mycket mycket annat.

Anpassning av cykeln

Vid köp av cykel så är det viktigaste av allt att cykeln anpassas efter just dig för att du skall få en så bra upplevelse som möjligt. Då en cykel har tre fasta punkter (sadel, styre och pedaler) så blir en bikefit mycket viktig för din cykelupplevelse.

Vid köp av cykel hos oss på CykelCity oavsett prisläge ingår en bikefit.

Bikefit gör vi för att alla människor inte har samma kroppskonstitution och förutsättningar. Därför behöver en cykel anpassas för just dig. Någon har jättelånga ben och kort överkropp, någon har korta ben och långa armar eller är väldigt rörlig/orörlig. Variationen i kroppskonstitution är oändlig. På en cykel sitter man ganska statiskt med några fasta kontaktpunkter som sadel, pedaler och styre. Det innebär att man måste få cykeln bra inställd annars är det lätt att få problem med rygg, knän, domningar i händerna eller annat. Sittställningen påverkar även kraftutvecklingen, sitter du fel så får du mindre kraft ner i pedalerna.

Vid en bikefit monterar vi upp cykeln i en trainer och sedan får du cykla med dina cykelskor och cykelbyxor på. Under anpassningen ställer vi in rätt sadelhöjd, sadelns position i längdled, styrhöjd och rätt styrstamslängd. Skulle det visa sig att styrstammens längd är fel så monterar vi en med den längd du behöver utan extra kostnad. Allt detta gör vi för att du skall få en perfekt sittställning på din cykel. En leverans-bikefit tar ca 1 timme att göra.

Damcykel eller inte?

Dammodeller finns för att det skiljer en del mellan kvinnor och mäns kroppskonstruktion. Dock är skillnaden inte alltid så stor utan det är din unika kroppskonstuktion som bestämmer vilken modell som passar bäst. Det beror på om du är lång eller kort eller en rad andra faktorer såsom benlängd, armlängd mm. De flesta cykelmodeller har storleksanpassade komponenter, det innebär att ex.vis på en racercykel har en mindre storlek smalare styre och en stor cykel har bredare. Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig, vare sig du väljer en damracer eller en "unisex".

VARFÖR CYKELCITY?
Med över 30 års erfarenhet i branschen så är vi den mest kompletta butiken för dig som vill köpa racercykel, mountainbike, gravelcykel, cykelcross eller triathloncykel. All personal i vår butik är cyklister och brinner för cyklingen och tillsammans med våra olika specialområden så ligger vi i absolut framkant gällande kompetens, kunskap och servicenivå.

VARFÖR CYKELCITY?

Med över 30 års erfarenhet i branschen så är vi den mest kompletta butiken för dig som vill köpa racercykel, mountainbike, gravelcykel, cykelcross eller triathloncykel. All personal i vår butik är cyklister och brinner för cyklingen och tillsammans med våra olika specialområden så ligger vi i absolut framkant gällande kompetens, kunskap och servicenivå.