08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

PINARELLO

PINARELLO

Vi bygger din Pinarello-drömcykel efter dina behov och önskemål. Vi på CykelCity vill endast jobba med produkter av högsta kvalité. Vi är därför stolta att stå bakom Pinarello och deras vackra skapelser.


I Juli 1922 föds Giovanni Pinarello i Catena di Villorba, Italien. Kärleken till cykling uppmärksammas redan i ungdomen då han går all in för att bli tävlingscyklist. I Italien beskrivs denna era som hjältarnas tid med storstjärnor som bland annat Coppi, Bartali och Bobet men Giovanni lyckas trots det vinna 60 lopp under sin karriär.

Hans största bedrift anses vara vinsten av den svart tröjan på Giro d'Italia 1951 som tilldelas den sista cyklisten i mål. Ingen lätt bedrift om man ska tro historieböckerna. Det räckte inte att cykla långsamt för att komma sist. Cyklisterna fick vara uppfinningsrika och gömma sig i barer och lador för att lura motståndarna. Som vinnare av svarta tröjan fick Giovanni köra ärevarv på Vigorelli velodromen i Milano tillsammans med totalvinnaren(Fiorenzo Magni) och vinnaren av bergatröjan(Louis Bobet).

Inför säsongen 1952 blir Giovanni petat från Giro laget i sista sekund och här tar hans liv en tvärvändning. Som kompensation från teamet blir han tilldelad 100.000 pund som sätter grund till ännu en av hans barndomsdrömmar. 1953 startar Giovanni märket Cicli Pinarello och jobbar stenhårt i sin verkstad för att förverkliga alla de idéer han har när det gäller rambygge. 1961 tar Cicli Pinarello klivet in i proffsklungan på riktigt med första segern på Tour de L'Avenir.

1975 vinner Faust Bertoglio Girot på en Pinarello. Målgången på Stelvio den 7:e Juni hade ju vart underbar att få uppleva.

-70 och -80 talet är en framgångssaga för Pinarello. Vinsterna avlöser varandra och märket växer så det knakar. Vinster på OS 1984 och Tour de France 1988 för att nämna några. 1988 börjar Giovannis son Fausto Pinarello jobba i lackverkstan på cykelfabriken. Här lägger han grunden till mycket av den kärlek vi ser i Pinarellos ramar och framförallt lacker idag.

När vi tittar tillbaks på -90, -00 0ch -10 talet kan vi konstatera att Pinarello gått från klarhet till klarhet. Med team som Banesto, Fassa Bortolo och Team Sky har det tillsammans radats upp en otrolig mängd vinster på Pinarello-cyklar. Vad sägs om 13 totalvinster på Tour de France, massvis med vinster på Girot, Vuelta Espana samt ett antal VM-guld både på linje och i tempo.

Med all denna kunskap samt all feedback från cyklister genom åren så har Pinarello garanterat en racercykel som passar just dig. Oavsett om du väljer Dogma, Prince eller GAN så vet vi att du kommer få en vän för livet. Självklart bygger vi din cykel från grunden efter dina behov och önskemål. CykelCity Custom Cykelbygge är vårt sätt att ge dig din drömcykel.

4 objekt

per sida

 • Pinarello Prince Disk Custombyggd Ultegra Di2 55cm Racercykel

  Pinarello Prince är verkligen ett namn som väcker minnen hos oss på CykelCity. Prince var flagg...
  64 999 kr
 • Pinarello Dogma F12 Disk Ramset BOB Svart

  Pinarello är sedan länge känd för sin byggkvalité och strävan efter perfektion och ständig utve...

  Ordinarie pris 81 999 kr

  Special Price 55 999 kr

 • Pinarello Prince Disk Ramset Svart/röd

  Pinarello Prince är verkligen ett namn som väcker minnen hos oss på CykelCity. Prince var flagg...

  Ordinarie pris 36 999 kr

  Special Price 25 999 kr

 • Pinarello GAN Disk Ramset BOB Svart

  Pinarello Gan har fått sitt namn efter hebreiskans Gan Eden som står för paradiset och Edens lu...

  Ordinarie pris 24 999 kr

  Special Price 18 499 kr

4 objekt

per sida