Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized S-Works Evade 3 MIPS Cykelhjälm Black

EAN -
Art Nr -
3 599,00 kr
Evade 3 visar hur effektiv aerodynamik möter optimal ventilation för högsta prestanda så snabbast även behåller sin kyla. Hjälmens bakre del har blivit försedd med en uppdaterad delare som styr och låter luften transporteras runt och även ur hjälmen effektivare än föregångaren. Omfattande tester visar resultat på hela 10% högre luftgenomströmning så även du kan förbättra dina resultat. Helt enkelt en snabbare och svalare hjälm i stilrent utförande.

Vidare är ett kevlarskelett tillsammans med ett EPS-material grunden i skyddet och ger maximalt skydd på de ställen där det behövs. MIPS Air Node, specifikt framtaget för Specializeds high-end hjälmar, är ett lågfriktionslager noga placerat och integrerat i hjälmens vaddering. En världsledande funktion som dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan ytterligare. Funktionen utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

Evade 3 är även förberedd med fäste för Specializeds patenterade ANGular Force Indicator (ANGI) system. Skulle olyckan vara framme ser ANGI till att hålla dina närmaste informerade. ANGI monteras bredvid justeringsskruven på hjälmen och består av sensorer som mäter krafter som förekommer vid cykelolyckor. Skulle en olycka inträffa kommunicerar ANGI med din telefon för att starta ett alarm, registrera din position och underrätta din(a) förutbestämda kontakt(er).


- Specializeds aerodynamiska racehjälm
- Testad i vindtunnel
- Energy Optimized Multi-Density EPS konstruktion
- Aramidskelett som förstärker EPS-materialet
- Ultralätt Mindset II justersystem för ökad passform
- MIPS Air Node
- Fäste förberett för ANGI
- Storlekar: S (51-56 cm), M (55-59 cm), L (58-62 cm)
- Mattsvart