Laddar...
Varumärke: GARMIN

Garmin Edge 530 Gps Cykeldator

EAN 753759207175
Art Nr 010-02060-01
Stock status
Slutsåld
Reapris 2 999,00 kr Ordinarie pris 3 649,00 kr
Garmin Edge 500-serien har alltid varit Garmins cykeldatorer med racing inslag. Med Edge 530 har Garmin hämtat egenskaper från 800- och 1000-serien och förpackat det i ett mindre format.


Ta träningen till nästa nivå
Edge 530 gör mer än att samla in data. Denna cykeldator visar dynamisk prestationsinformation som kan hjälpa dig att slå dina bästa tider, samla data som visar hur kroppen klarar sig i olika miljöer med värme- och höjdacklimatisering. Du kan också registrera aviseringar under turen för när det är dags att äta eller dricka. För maximal träningseffekt ger Garmin Edge 530 möjlighet att analysera om din senaste träning var balanserad när det gäller uthållighet, tröskel och högintensiva ansträngningar. Kopplar du ihop Edge 530 paras ihop med kompatibla Garmin-sensorer beräknar den till och med en kraftkurva, ett nytt kraftspårningsmått som jämför din cyklingsansträngning med föregående veckor och månader. Oavsett var du tränar kan du synkronisera strukturerade träningspass från TrainingPeaks och Garmins onlineträningsgrupp, Garmin Connect, direkt till din Edge-enhet. Du kan också visa den kommande träningen för veckan och smidigt starta rätt pass när det behövs.

Cykla tryggt
Oavsett om du tränar med cykelkompisar eller pendlar till jobbet tar Edge 530-enheten din säkerhet på största allvar. Det finns möjlighet till gruppmeddelanden och spårning så att du kan hålla kontakten om du kommer ifrån gruppen. Enheten har även händelsedetektor som automatiskt skickar din plats till nödsituationskontakter om den upptäcker en olycka. Om du vill ha ännu bättre uppmärksamhet kan du para ihop Edge 530 med Garmins Varia bakåtseende radar och lampor så att du både ser och syns bra. För att säkerställa så att du får ha cykeln ifred har Edge 530 ett inbyggt cykellarm som skyddas med PIN-kod och skickar ett meddelande till din smartphone om cykeln flyttas när du är inne och dricker eller gör ett depåstopp.

Följ med i varje sväng
Edge 530 har en förinläst Garmin-cykelkarta som innehåller Turn-by-Turn-navigering och navigeringsmeddelanden som informerar dig om kommande svängar. Använd den ljusstarka, responsiva pekskärmen för att skapa nya turer och banor direkt på Edge-enheten. För att du ska kunna cykla som lokalbefolkningen väljer du ruttdragning efter popularitet bland de vägar och leder som de flesta andra cyklister väljer. Edge 530 är smart nog att leda dig tillbaka till rutten, eller till början, om du avviker från rutten eller vill åka hem tidigare. Med en ruttberäkningshastighet som är 2 gånger snabbare än tidigare modeller kan du ägna mer tid åt att cykla istället för att vänta.

Ha full koll på lederna
När du behöver byta miljö är Edge 530 din självklara guide för mountainbikecykling. Börja med att hämta den kostnadsfria Trailforks-appen från Connect IQ och sedan låsa upp Trailforks-data på Edge-enheten. Trailforks har leder från mer än 80 länder och innehåller den bästa och mest uppdaterade informationen, inklusive ledförhållanden, heatmaps med mera. När du stannar mitt i cykelturen visar det nya Forksight-läget automatiskt kommande förgreningar av leden och ger dig sammanhang genom att visa var i ett lednät du befinner dig. Under cykelturen håller Edge 530 koll på episka detaljer med nya mountainbikemått som antal hopp, hoppavstånd och tid i luften. Andra mountainbikefunktioner är intensitet, som anger svårighetsgraden för en tur med hjälp av GPS-, höjd- och accelerometerdata, och flöde, som mäter hur jämn din utförskörning är nedför leden så att du får en tid att slå nästa gång.

Kör uppför som ett proffs
Uppförsbackar kan bli ditt hemliga vapen med Edge 530 och den nya ClimbPro-funktionen. Den visar automatiskt den återstående stigningen och lutningen när du cyklar i uppförsbacke längs en rutt eller bana. Här ser du hur långt det är kvar på pinan, så att du kan bedöma ansträngningen under resten av cykelturen.

SHIMANO STEPS eBike-system
Para ihop en kompatibel Edge-cykeldator med ett SHIMANO STEPS eBike-system så får du en särskild eBike-statusskärm med datafält och kan se systemstatus och varningsmeddelanden. Förutom Edge-mätvärden som tid, distans och hastighet kan du även se assisteringsnivå, växelläge, batteritid och tid kvar innan batteriet tar slut under en cykeltur.

Anpassa enheten
Det är bara med Garmin som du kan anpassa din enhet med kostnadsfria appar, widgets och datafält från Connect IQ. Med appar som AccuWeather MinuteCast vet du när regnet slutar så att du kan bestämma den perfekta tidpunkten för cykelturen. Om du planerar cykelturerna på webbplatser som Strava, Komoot eller Wikiloc hämtar du de apparna så att du kan importera dina favoritrutter direkt till Edge-enheten. Om du letar efter ett närliggande kafé eller en cykelaffär använder du Yelp-appen och hämtar plats och rutt till dem på din Edge-enhet.

Sammanfattning
- Dynamisk prestationsregistering ger information om VO2 Max, återhämtning, träningsbalansfokus, värme- och höjdacklimatisering, kost och vätskebalans

- I säkerhetsfunktionerna för cykling ingår nytt cykellarm, gruppmeddelanden och spårning, händelsedetektor och kompatibilitet med bakåtseende radar och lampor från Varia så att du både ser och syns bra

- Innehåller Garmins cykelkarta med ruttdragning efter popularitet så att du kan cykla som lokalbefolkningen. Mountainbikemodellen har dessutom integrerade Trailforks-data, bland annat svårighetsgrader för leder

- Anpassa med kostnadsfria appar, widgets och datafält från Connect IQ

- MTB-dynamik för att mäta antal hopp, hoppavstånd och tid i luften samt intensitet, ett mått på turens svårighetsgrad, och flöde, som spårar jämnheten i utförskörningen, så att du får en poäng att slå nästa gång

- Batteritid: upp till 20 timmar med GPS, kan förlängas upp till 40 timmar med externt batteri, Garmin Charge eller i batterisparläge

Innehåll Edge 530
- Edge 530 cykeldator
- Standardfäste
- Infällt frontfäste
- Bindrem
- USB-kabel
- Dokumentation