Laddar...
Varumärke: GARMIN

Garmin Edge 1040 GPS Cykeldator

EAN 753759279684
Art Nr 010-02503-01
Stock status
Finns få i lager
Reapris 6 250,00 kr Ordinarie pris 7 249,00 kr
Garmin presenterar stolt nya Edge 1040 och Edge 1040 Solar. En ruskigt vass cykeldator utrustade med briljanta funktioner och geniala egenskaper som passar alla typer av cyklister, vare sig du är superpendlare, elitmotionär eller äventyrsjunkie.

Nya Garmin Edge 1040
Nytt för denna generation är bland annat ännu noggrannare platsavläsning genom Multi-band GNSS-teknologi som effektivare kommunicerar i avlägsen mark och genom tätare skogar. Allt för att bibehålla kontakt och försäkra kommunikation även på det mest avlägsna skogspartiet. Varumärket har sedan länge varit världsledande i navigering och nya Edge 1040 lever verkligen upp till bevis.

Givetvis försedd med banbrytande batterikapacitet för maximal förbrukning i alla tänkbara situationer. Om inte 35 timmar är nog så slå till på Edge 1040 Solar-enheten för 45 timmars batteritid eller upp till hela 100 timmars totaltid i Energy saver mode. Det ger en solenergiladdning på upp till 20 minuter per soltimme. klockrent för dig, ditt äventyr och miljön.

Edge 1040 har även utrustats med smarta prestationsfunktioner för att effektivisera din träning och kapacitet. Real-time Stamina coachar och balanserar din ansträngningsnivå genom banan eller segmentet så du har stenkoll på hur mycket kraft du har kvar i benen. Cycling Ability-funktionen läser av vilken typ av cyklist du är och baserat på dina styrkor och svagheter rekommenderar vart du behöver lägga in en extra push genom kursprofilen.

Med Garmin Edge 1040 hittar du som lokalbefolkningen vare sig det gäller landsväg, gravel eller MTB. Förfinad Garmin världskarta som specificerar underlag och tipsar om de mest populära landsvägar och stigar. Du kan nu även söka på POIs (Points Of Interests) under turen för att optimera äventyret och inte missa guldkorn.

Enkel konfiguration låter dig packa upp enheten ur kartongen och vara igång på nolltid. Både Edge 1040 och Edge 1040 Solar kommer förberedd med världskarta och funktionerna du behöver. Enheten kommunicerar med din smartphone via Garmin Connect och fungerar sömlöst med exempelvis Garmin Varia radar och Garmin Rally effektpedaler. Bundleboxen är försedd med hastighet- och kadenssensor samt pulsband. Garmin Edge 1040 är en grym superdator som verkligen har allt och lite till och bara ser möjligheter.

Ha full koll på lederna
Trailforks kommer förinstallerad på din Edge-enhet och har leder från mer än 80 länder samt innehåller den bästa och mest uppdaterade informationen, inklusive ledförhållanden, heatmaps med mera. När du stannar mitt i cykelturen visar det nya Forksight-läget automatiskt kommande förgreningar av leden och ger dig sammanhang genom att visa var i ett lednät du befinner dig. Under cykelturen håller din Edge-enhet koll på episka detaljer med mountainbikemått som antal hopp, hoppavstånd och tid spenderat i luften. Andra mountainbikefunktioner är intensitet, som anger svårighetsgraden för en tur med hjälp av GPS-, höjd- och accelerometerdata. Din cykeldator mäter hur jämn din utförskörning är nedför leden så att du får en tid att slå till nästa gång.

Kör uppför som ett proffs
Uppförsbackar kan bli ditt hemliga vapen med Garmins ClimbPro-funktion. Den visar automatiskt den återstående stigning och lutning när du cyklar i uppförsbacke längs en rutt eller bana. Här ser du hur långt det är kvar av vardera procent, så att du kan bedöma och fördela ansträngningen under resten av klättringen.

Cykla tryggt
Oavsett om du tränar med cykelkompisar eller pendlar till jobbet tar Edge-enheten din säkerhet på största allvar. Det finns möjlighet till gruppmeddelanden och spårning så att du kan hålla kontakten om du kommer ifrån gruppen. Enheten har även händelsedetektor som automatiskt skickar din plats till nödkontakter om den upptäcker en olycka. Om du vill ha ännu bättre uppmärksamhet kan du para ihop din Edge-enhet med Garmins Varia bakåtseende radar och lampa så att du både ser och syns bra. För att säkerställa att cykeln får vara ifred har Edge 1040 ett inbyggt cykellarm som skyddas med PIN-kod och skickar ett meddelande till din smartphone om cykeln flyttas när du är inne på caféet.

Anpassa enheten
Det är bara med Garmin som du kan anpassa din enhet med kostnadsfria appar, widgets och datafält från Connect IQ. Med appar som AccuWeather MinuteCast vet du när regnet slutar så att du kan bestämma den perfekta tidpunkten för cykelturen. Om du planerar cykelturerna på webbplatser som Strava, Komoot eller Wikiloc hämtar du de apparna så att du kan importera dina favoritrutter direkt till Edge-enheten. Om du letar efter ett närliggande café eller en cykelaffär använder du Yelp-appen och hämtar med enkelhet plats och rutt till dem på din Edge-enhet.


- 126 gram
- 59 x 118 x 20 mm
- 32 gb
- Färgskärm
- Touchscreen
- 35 timmars batteritid, 70 timmar i Energy saver mode
- Kompatibel med Garmins externa batteripack för fördubbling av batteritid
- Världskartor är inkluderade
- Platsavläsning genom Multi-band GNSS-teknologi
- Real-time Stamina
- Cycling Ability
- Barometrisk höjdmätning
- VO2 Max
- ClimbPro stigningsplanerare
- Spara banor och tävla mot tidigare varv
- Intervallfunktion
- Automatisk synk med Garmin Connect
- ANT+
- Bluetooth Smart
- Navigering
- Fysiologiska mätningar
- Avancerat analysverktyg för wattmätare