Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized S-Works Aethos Ultegra Di2 12sp Custombyggd Racercykel

EAN -
Art Nr -
Stock status
Kontakta oss för leveranstid
112 216,00 kr

Inte köpbar i vår webshop

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Specialized S-Works Aethos med semitrådlösa Shimano Ultegra Di2 12-sp och värsting hjulparet Roval Alpinist CLX. Aethos föddes ur en idé. Idén om att bygga världens bästa ram. Inte världens lättaste, snabbaste eller styvaste utan världens bäst presterande ram. Kombinera denna raket med komponenter i världsklass för en klockren maskin. Just detta custom-förslag är fingerplockat och skräddarsytt av oss på CykelCity i sällskap med högpresterande styre, styrstam och sadelstolpe. Självfallet väljer du helt och hållet vilka komponenter som passar just dig och slår följe med just ditt custombygge.

CUSTOMBYGGD CYKEL
Detta är ett förslag på ett klockrent ihop-plock som självfallet kan justeras i en riktning som speglar dig. Vi på CykelCity har lång erfarenhet av custombygge och tar till oerhörd noggrannhet vid val av ramstorlek och måttanpassade komponenter. Vilka egenskaper värdesätter du dina hjul? Föredrar du elektroniska eller mekaniska växlar? SRAM eller Shimano? Vilken utväxling optimerar din cykling och förverkligar nya äventyr? Är du osäker så kan vi rekommendera utifrån dina favoritrundor och dina mål. Vare sig det är Vätternrundan, KOM-hunt eller fikarundor på dina favoritvägar som gäller. Vill du ha en annan lack än ramarna i vårt sortiment? Specialized erbjuder ett gäng varianter som vi självklart kan ta hem för custombygge.

AETHOS S-WORKS
Vad händer om man vänder upp och ner på tanken kring hur en ram ska byggas? Om man går ifrån det insnöade begreppet "aero is everything" och istället för att förhålla sig till UCIs viktbegränsning (6.8kg) bara kör sin egen grej. Skapar en cykel som har allt det där andra. Allt det riktigt roliga. Där skapades Aethos, den lättaste och bekvämaste ramen med den absolut bästa prestandan på marknaden.

Med Aethos S-Works lyckades Specialized bygga en ram som endast vägde in på otroliga 585 gram (strl:56). Men vikten är såklart inte allt. Aethos-ramen måste självfallet passera alla tester både för försäkran om säkerhet samt oslagbar känsla längst vägen.

Allt började med datorsimulering och mängder av virtuella tester som i sin tur tog fram en första prototyp. I designprocessen ansåg man också att ramrörens form och övergångar var otroligt mycket viktigare än vad man tidigare ansett. Med hjälp av denna nyvunna kunskap lyckades ingenjörerna på Specialized kapa bort 150 gram kolfiber som man tidigare använt för styvhet i ramen. Detta utan att påverka ramens styvhet negativt. Resultatet visar högst uppmätt stiffnes-to-weight av alla ramar på marknaden. Det har tester hos den ansedda firman Zedler institute i Tyskland fastställt. Zedler gör alla styvhetstester åt den tyska tidningen TOUR.

Den finare kolfibern som använts för S-Worksramar är Fact 12r som optimerar komfort, vridstyvhet, styrka och samtidigt sänker vikten. Den är också tillverkad med Specialized Rider-First Engineer design där varje rör och kolfiberlayup är unik för varje storlek. Det skapar en optimal balans av styvhet, vikt och responsivitet vilket gör att varje ram, oavsett storlek, presterar optimalt och förmedlar samma grymma känsla.

Resultatet är inte aero. Den har inte fullt integrerade bromsslangar. Vem är cykeln för? Jo, Aethos är för alla som vill ha en fulländad upplevelse på cykeln! För dig som vill köra längre, roligare och bekvämare än någonsin tidigare. Sjävklart även för dig som vill ha en snorlätt cykel under 6.8kg.

Aethos: Break the Rules.

- Specialized FACT 12r kolfiber
- Gängad vevlagerhylsa
- Ramvikt 585 gram strl:56 (S-Works)
- Roval Alpinist sadelstolpe
- Endast elektronisk växling

KOMPONENTER
Här har vi en spännande kategori som inte kan gå fel. Både Shimano och SRAM har tagit världen med storm det senaste årtiondet och levererat legendariska grupper. SRAM står för trådlösa och krispigt kvicka växlingar, genialisk utväxling, smidiga lösningar med utbytbara batterier medhavande extra i fickan eller varför inte låna den från framväxeln. Shimano bjuder på en blixtsnabb semitrådlös grupp med en otrolig ergonomi, teknologi och grym batteritid. Brinner du för en mekanisk grupp så finns klockrena alternativ även där. För stökigare underlag svarar Shimano med GRX och SRAM med XPLR för gravelcyklisten med höga krav i tuff varierande terräng. Satellitreglage, integrerad styr- och styrstamskombo, 3D-våfflad sadel? You name it, we fix it.

HÖR AV DIG TILL OSS
Vi hjälper dig hitta rätt specifikation och pris för just din drömcykel. För en offert eller andra frågor kom in till butiken, slå en signal på 08-6437355 eller mejla oss på info@cykelcity.se


Denna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål.

Ram: S-Works Aethos FACT 12r Carbon, Rider First Engineered, Threaded BB, Electronic cable routing only, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: S-Works FACT Carbon, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc
Växelreglage: Shimano Ultegra ST-R8170 Di2 Hydraulic
Bromsar: Shimano Ultegra Di2
Bromsskivor: Shimano RT-MT800
Framväxel: Shimano Ultegra FD-R8150 Di2
Bakväxel: Shimano Ultegra RD-R8150 Di2
Kassett: Shimano Ultegra R8100 12sp
Kedja: Shimano Ultegra M8100 12sp
Vevparti: Shimano Ultegra FC-R8100
Hjul: Roval Alpinist CLX II
Däck: Specialized S-Works T2/T5
Sadel: Specialized Power Comp
Styrstam: S-Works
Styre: S-Works Shallow Road
Sadelstolpe: Roval Alpinist

Cykeln på bilderna har inte denna spec!


Peter Denk på Specialized berättar om Aethos INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFIT BIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTI LIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNING AVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
FÖRMÅNSCYKEL FÖRMÅNSCYKEL
Du betalar cykeln genom avdrag på lönen under 36 månader.
Läs mer >>
 *Värdecheck ingår ej vid köp av custombyggda cyklar.