08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano Dura-Ace R9100 Pedaler

2 699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Shimano levererar alltid racerpedaler i världsklass och Dura-Ace PD-R9100 står högst på tronen. En bred pedalkropp i kolfiber ser till att skon får så stor kontaktyta som möjligt vilket ger en oöverträffad stabilitet och effektivitet i tramprörelsen. 2 st kullager och en glidbussning av högsta kvalitet, placerade brett isär, gör att friktionen minskas till ett minimum, att hållbarheten är lång och att kraften distribueras jämnt och effektivt. När det kommer till kvalitet, effektivitet, vikt och pris så är det ingen pedal som slår Dura-Ace. Den är helt enkelt bäst på marknaden. Finns i i två verioner: En med standardlängd på pedalaxeln och en där pedalaxlarna är 4 mm längre för dom som behöver det.

- Pedalkropp i kolfiber
- 2 st kullager och ett brett glidlager av högsta kvalitet
- Låg friktion tack vare kullager av toppkvalitet
- Bred pedalkropp med stor kontaktyta mot skon
- Effektiv kraftöverföring
- Hög stabilitet
- Lång hållbarhet
- Justerbart motstånd för i- och urklick
- Medelvikt 224 g

TIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring påverkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.