08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

ENVE 65 Foundation Disc Carbon Hjul

19 499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

ENVE Foundation 65 är ett modernt aerohjulpar med klassens bästa aerodynamik och sidvindsstabilitet. Gillar du att ligga i spets på klungan och dra, eller i utbrytning? Du kanske kör långdistans triathlon? Då kommer du att uppskatta ENVE Foundation 65 som har grymma egenskaper hämtade från SES-serien som bland annat enastående aerodynamik, låg vikt samt det ökade punkteringsskyddet som Wide Bead Technology ger.

Aerodynamik ligger ENVE varmt om hjärtat. Det blir roligare med grymma aerohjul helt enkelt. ENVE Foundation-hjulen är testade i Mercedes Benz f1 vindtunnel och optimerad för hastigheter mellan 32-48kh/h. 65 mm höga fälgar ger otroliga aerodynamiska fördelar när det är plattan i mattan som gäller.

ENVE WIDE HOOKLESS BEAD TECHNOLOGY
Innebär en bredare fälgkant som minskar risken för genomslagspunktering med upp till 60 procent jämfört med en vanlig fälgkant. Genom att kraften mellan underlaget och fälgkanten fördelas på en större yta vid genomslag resulterar det i att du kan cykla med ett väldigt lågt däcktryck utan att behöva oroa dig för att få ett pinch-flat.

MOLDED SPOKE HOLE
ENVE gjuter sina ekerhål och ventilhål direkt vid tillverkningen av fälgen istället för att borra hålen i efterhand. Tanken bakom detta är att en obruten fiber är starkare än en bruten. Med den här patenterade tillverkningsprocessen kan ENVE göra fälgen både lättare och starkare och slutprodukten blir ett lättare, styvare hjul som håller spänningen bättre.

DÄCKTRYCK & RULLMOTSTÅND
De senaste åren har vi sett en tydlig trend mot bredare däck och lägre lufttryck. Det blir båda bekvämare och ger lägre rullmotstånd. ENVE testar inte bara aerodynamik på hjulen, de gör även omfattande tester på däcktryck och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att följa ENVEs rekommendationer när det gäller just däcktryck och däckkompatibilitet.
Se kompatibla däck: ENVEs kompatibilitetsida
Se ENVEs rekommendationer gällande däcktryck: ENVEs däcktrycksida


ENVE Foundation 65
- Innerbredd 21mm
- Ytterbredd 28mm
- Höjd 65mm
- Ekrar Sapim CX Sprint
- Vikt 1641 gram paret
- ENVE Foundation Alloy Disc CL 24h nav
- Shimano 11d eller SRAM XDR 12d
- Wide hookless bead technology
- Endast för tubeless/tubeless ready däck
- Passar däck från 25mm till 32mm
- Aerooptimerat för 25-28mm däck


ENVE
När det kommer till märken är det vissa som har "det" och ENVE är utan tvekan en av dem. ENVE är ett företag som inte väntar på att ny teknik ska utvecklas, utan är en innovatör som är först med det nya och sätter ribban högt för resterande. Oavsett om det gäller styren, styrstammar, sadelstolpar eller fälgar. ENVE är i högsta grad synonymt med kvalitet och innovationsteknik.
Alla ENVE hjul är tillverkade för hand i Ogden, Utah, USA. Det har inte enbart med patriotism att göra utan det handlar mycket om att ENVE vill ha full kontroll på alla led i tillverkningen. Från design till slutfinish och paketering. Allt är made in USA by choice. 

GARANTI OCH OLYCKSSKYDD
ENVE tar hand om sina kunder. ENVEs produkter är tillverkade för att vara de bästa, lättaste och starkaste cykeldelarna på marknaden. Men olyckor inträffar dessvärre. Oavsett om du kör ner i ett potthål, kraschar med cykeln så att hjulen skadas eller om du kör in i garaget med cykeln på taket så ersätter ENVE ditt hjulpar utan frågor (ENVE ersätter sin produkt men inte ekrar eller arbetskostnad i samband med byte). Detta tillsammans med 5 års garanti mot tillverkningsfel gör att du tryggt kan köpa både ett och två hjulpar. Välkommen i ENVE familjen! Läs mer här: ENVEs garantier