Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Sitero Sadel Triathlon

EAN 888818680047
Art Nr 27121-1005
1 599,00 kr
Specialized introducerade Sitero som sin första sadel specifikt framtagen för att kunna sitta långt fram, aerodynamiskt och komfortabelt på samma gång. Utvecklingen av Sitero har inneburit att man har analyserat tryckzoner och tagit fram en sadel som ser väldigt annorlunda ut med sin triangulära form och extremt trubbiga nos.

I en triathlon och tempoposition är man oftast framåtroterad i höften för att få ut mer kraft och för att komma ner i en mer aerodynamisk sittställning. Och i denna positionen sitter man på en annan del av sittbenen i jämförelse med en med traditionell, upprätt position. Resultatet av denna trubbiga triangulära sadel är att man får en mycket jämn belastning och den generösa kanalen i mitten ser till att man slipper domningar även under långa och hårda träningspass och tävlingar.

Sadeln är också kortare än vanliga sadlar med ordentligt med justeringsmån för att lättare kunna montera den inom UCI-regler över sadelposition på en tempocykel. Det här är en sadel som måste provas!

- Tempo/Triahlon
- Level 2 padding
- Dam/Herr
- Cr-Mo rails
- SWAT kompatibel
- 130 och 150mm bred


Specialized Body Geometry
Idag har många tillverkare ett eget system för att assistera cyklister i deras jakt på en passande sadel, och Specialized är inget undantag. Men istället för att koncentrera sig på sadlar, har Specialized skapat ett helt ecosystem av produkter som är framtagna för att öka kraft, förebygga skador, förbättra uthållighet och maximera komfort.

Systemet kallas Body Geometry och omger alla produkter som rör en cyklists kontaktpunkter med cykeln - sadel, skor, handskar och byxor.

Body Geometry är vetenskapligt framtagen med modern forskning och resultatet är en serie produkter som erbjuder enormt hög kvalitet som både löser problem med bristande komfort och samtidigt ser till att göra dig snabbare, starkare och uthålligare.