Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized S-Works Tarmac SL8 Ramset Gloss White

EAN -
Art Nr -
68 999,00 kr

Inte köpbar i vår webshop

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Tarmac SL8 tickar alla boxar och visar upp ett enastående resultat där aerodynamik, körkänsla och låg vikt säger allt. I karaktär av en SL7 men med markanta förbättringar ställer sig SL8 med hela 33% förbättring i styvhet-till-vikt, samtidigt som sadeln tillåter en 6% ökad följsamhet. Avgörande drag som gör skillnad där det verkligen gäller och ger resultat. När det kommer till aerodynamik har Specialized återigen tänkt utanför boxen genom att flytta tillbaka styrröret och därmed möjliggöra en skarpare front i form av en noskon. Ett genialiskt drag där luftflödet optimeras och gör SL8 hela 16.6 sekunder snabbare över 40km än föregångaren. Ett karaktärsdrag signerat Specialized som stolt hävdar att inget är snabbare än Tarmac SL8, inte ens deras egna legendariska Venge.

Med focus på aerodynamik där det verkligen gör skillnad är cockpit, styrhuvud och gaffeln trimmad till perfektion för oslagbar aerodynamik och precision. Allt detta genom Specialized forskningsredskap FreeFoil Shape Library där ramens varenda gram beräknas och vänds på för bästa möjliga resultat. En process som tar många år men som det sägs, den som väntar på något legendariskt väntar aldrig för länge. Dessa egenskaper i kombination med känsla i världsklass och dess otroliga åkkvalité gör denna ram till en av de allra vassaste. Givetvis med komplett invändig kabeldragning för ytterligare finslipad aerodynamik och enastående design.

Den finare kolfibern som använts för S-Worksramar är Fact 12r som optimerar komfort, vridstyvhet, styrka och samtidigt sänker vikten. 685gram är det lilla ramen väger vilket är 15% lättare än föregångaren. Tillverkad med Specialized Rider-First Engineer design där varje rör och kolfiberlayup är unik för varje storlek. Det skapar en optimal balans av styvhet, vikt och responsivitet vilket gör att varje ram, oavsett storlek, presterar optimalt och förmedlar samma grymma känsla. 68mm gängat vevlager, flat mount skivbromsar och skarvlös integrering - S-Works Tarmac SL8 ramset är en ultimat start på ditt drömprojekt.


Ram: S-Works Tarmac SL8 FACT 12r Carbon, Rider First Engineered, Win Tunnel Engineered, Clean Routing, Threaded BB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc. 685g frame
Framgaffel: S-Works FACT 12r Carbon, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc
Styrstam: Tarmac integrated stem, 6-degree
Sadelstolpe: S-Works Tarmac SL8 Carbon seat post, FACT Carbon, 15mm offset


Custom
Vi bygger cykeln helt efter dina behov och önskemål. Vill du ha höga eller låga hjul? Elektroniska eller mekaniska växlar? SRAM eller Shimano? Vilken utväxling passar just dig? Om du inte riktigt vet så kan vi rekommendera utifrån dina favoritrundor och dina mål. Vare sig det är Vätternrundan, KOM-hunt eller fikarundor på dina favoritvägar som gäller.

Vill du ha en annan lack än ramarna i vårt sortiment? Specialized erbjuder ett gäng varianter som vi självklart kan ta hem för custombygge av just din drömcykel.
Prata med oss, så hjälper vi dig hitta rätt specifikation och pris för just din drömcykel.