08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Eliminator BLCK DMND 2Bliss MTB Cykeldäck

699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Eliminator BLCK DMND däcket har fått en ny typ av slitbana där man kombinerar ett aggressivt mönster med ett välbalanserat slitbanemönster. De grövre gummit i mitten ger en mjuk övergång till gummit på däcksidorna vilket ger ett däck perfekt för Enduro. Dessa egenskaper gör att det fungerar bra för downhill men trivs bäst när stigarna är lite mer hårdpackade. Vidare har BLCK DMND däcket ett extra lager butyl i däcksidorna för att öka slitstyrkan i däcket. 2Bliss Ready-designen innebär att detta däck är slanglöstkompatibelt vilket ger möjlighet att köra med lägre däcktryck för att få ökat grepp samtidigt som man minskar risken för genomslagspunktering. Gripton gummit är tillverkat för att ge ökat grepp i både blöta och torra förhållanden samtidigt som det minskar vibrationerna i cykeln.

- BLCK DMND stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 1100 gram
- Vikt: 29x2.6 ca: 1200 gramFör att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stommar för lägsta vikt och lägst rullmotstånd

CONTROL
- Specializeds nya Control casing för dig som vill ha ett lätt däck (ca:55-60 gram tyngre än S-Works) men som ändå har bra skydd mot skärsår.
- Control däcken har även en nyutvecklad slitbana som är lite bredare än tidigare och matchar dagens bredare fälgar bättre än tidigare versioner av samma däck.

GRID
- En stomme för dig som kör lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control däcken) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna

GRID TRAIL
- Den nya Grid Trail stommen är styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail-däcken har fått kraftigare sidodubbar och ett omarbetat mönster. Detta för att ge ett jämnare fäste i övergången mellan centrum mönstret och sidodubbarna när du lägger ner cykeln i kurvor.

BLCK DMND
- Däck designade för Enduro och Downhill cykling. Med dubbla lager cord och ett extra lager gummi i sidoväggarna.
Får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästan samma rullegenskaper som på t.ex Grid Trail däcken.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Enkelt kan men beskriva det som att man optimerar för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.