08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Butcher GRID Trail T9 2Bliss MTB Cykeldäck

649 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Butcher är ett greppigt allmountain-däck som erbjuder ett uppgraderat mönster med en GRID TRAIL-stomme som är styvare och ger bättre kontroll än någonsin vid lågt däcktryck. Grid Trail Butcher består av kraftiga sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna. Gripton T9 är Specializeds mjukaste gummiblandning och garanterar grymt grepp i alla tänkbara situationer och temperaturer. Det mjuka gummit är oerhört följsamt och erbjuder en långsam rebound som resulterar i maximalt fäste. Däcket är 2Bliss Ready för slanglös uppsättning för ännu bättre däckegenskaper samt minimal punkteringsrisk.


- T9
- Grid Trail-stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton gummi
- Vikt 29x2.3 ca: 975 gram
- Vikt 29x2.6 ca: 1050 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.