08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Shimano XTR M9100 Pedaler

Få i lager

1 749 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Toppmodellen i Shimanos cross-country sortiment, nu ännu bättre. Med bredare anläggningsyta är detta en pedal med ökad stabilitet. Kontaktytorna har också utvecklats och fått en rundare form för att smuts lättare ska falla av från pedal och kloss. Med en tunnare konstruktion minskar Shimano risken för att slå i pedalen vid stökig och teknisk terräng. Vikt 310 g paret.


TIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring på verkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.

Mer information

Mer information