Laddar...
Varumärke: SHIMANO

Shimano RX801 Gravelskor Svart Wide

EAN -
Art Nr -
2 799,00 kr
RX801 är en high performance racesko framtagen specifikt för gravel. Med ett gäng tyngre, mer robusta mountainbikeskor på marknaden som inte riktigt gynnar gravelcyklistens längre turer eller intensiva KOM-jakter, tog Shimano fram RX8-serien. Med egenskaper som låg vikt och styvhet hämtade från landsvägsskon och med endast de nödvändiga funktionerna från mountainbikeskon erbjuder RX801 den absoluta perfekta balansen.

Skon har en extremt styv heltäckande sula i kolfiber som maximerar kraftöverföringen från cyklist till pedal. På Shimanos Stiffnesskala får den 10 av 11 möjliga. En bekväm stabiliserande hälkappa eliminerar glapp medan ett diskret Boaspänne tillsammans med ett kardborrband håller dina fötter på plats genom minimal vikt. RX801 uppgraderades med en mer ventilerande ovandel för optimal andningsförmåga jämfört med föregångaren RX800. En race-ready och avgörande egenskap för komfort vid intensivt trampande alternativt längst heldagsäventyret. RX801 väger in på ultralätta 268gram (storlek 42) vilket är betydligt mindre än toppmodellen Shimano S-Phyre XC902. Skon är framtagen för gravelentusiasten, super-pendlaren och även racercyklisten som helt enkelt föredrar SPD-pedaler.


- RX801 Wide
- Extra bred modell
- Styvhet 10
- Sula i kolfiber
- Boaspänne för optimal passform och smidig justering
- SPD-infästning
- Bekväm och slitstark hälkappa
- Silvadur Intelligent Freshness håller innersulan fräsch längre
- Välventilerad
- Extra bred modell finns i storlekar 41-47
- 536 gram per par i strl 42


Storleksguide
- Placera ett tomt A4 papper med kortsidan mot en vägg.
- Ställ foten på pappret med hälen mot väggen.
- Ta fram en penna och dra ett rakt streck med linjal på pappret framför den längsta tån på bägge fötter.
- Mät avståndet med en linjal eller måttband från papperskanten där hälen var placerad till strecket vid den längsta tån.
- Addera 8-10 mm till det uppmätta avståndet på din fot.
- Med hjälp av måttabellen nedan kan du sedan se vilken storlek som passar dig.

Shimano Storleksguide