Laddar...
Varumärke: SHIMANO

Shimano RX800 Gravelskor Svart

EAN -
Art Nr -
Reapris 1 899,00 kr Ordinarie pris 2 699,00 kr
I samband med Shimanos lansering av deras nya grupp GRX släpps nu RX800, en high performance racesko framtagen specifikt för gravel. Med ett helt gäng tyngre, mer robusta moutainbikeskor på marknaden som inte riktigt gynnar gravelcyklistens längre turer eller intensiva KOM-jakter, tog Shimano fram RX800. Med egenskaper som låg vikt och styvhet hämtade från landsvägsskon och med endast de nödvändiga funktionerna från mountainbikeskon har RX800 den perfekta balansen.

Skon har en extremt styv heltäckande sula i kolfiber som maximerar kraftöverföringen från cyklist till pedal. På Shimanos Stiffnesskala får den 10 av 11 möjliga. En bekväm stabiliserande hälkappa eliminerar glapp medan ett Boaspänne tillsammans med ett kardborrband håller dina fötter på plats genom minimal vikt. Antalet dubbar har minskat och tåspikarna är borttagna för reducering av vikt och onödigheter för gravelcyklisten. RX800 väger endast 265gram (storlek 42) vilket är betydligt lättare än toppmodellen Shimano S-Phyre XC9.

Denna ultralätta och extremt styva sko kommer i storlekarna 38-48 och passar både damer som herrar. Skon är framtagen för gravelentusiasten, super-pendlaren och även racercyklisten som helt enkelt föredrar SPD-pedaler.


- Stort storleksspann från 38-48 som passar både herrar och damer
- Boaspänne för optimal passform och enkel justering
- 530 gram per par i strl 42
- Styvhet 10
- Sula i kolfiber
- Bekväm och slitstark hälkappa
- Silvadur Intelligent Freshness håller innersulan fräsch längreStorleksguide
- Placera ett tomt A4 papper med kortsidan mot en vägg.
- Ställ foten på pappret med hälen mot väggen.
- Ta fram en penna och dra ett rakt streck med linjal på pappret framför den längsta tån på bägge fötter.
- Mät avståndet med en linjal eller måttband från papperskanten där hälen var placerad till strecket vid den längsta tån.
- Addera 8-10 mm till det uppmätta avståndet på din fot.
- Med hjälp av måttabellen nedan kan du sedan se vilken storlek som passar dig.

Shimano Storleksguide