Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Eliminator BLCK DMND 2Bliss MTB Cykeldäck

EAN -
Art Nr -
Reapris 489,00 kr Ordinarie pris 699,00 kr
Specialized Eliminator BLCK DMND däcket har fått en ny typ av slitbana där man kombinerar ett aggressivt mönster med ett välbalanserat slitbanemönster. De grövre gummit i mitten ger en mjuk övergång till gummit på däcksidorna vilket gör däcket perfekt för Enduro. Dessa egenskaper fungerar bra för downhill men trivs bäst när stigarna är lite mer hårdpackade. Vidare har BLCK DMND-däcket ett extra lager butyl i däcksidorna för att öka slitstyrkan. 2Bliss Ready-designen innebär att detta däck är slanglöstkompatibelt vilket ger möjlighet att köra med lägre däcktryck för att få bättre grepp samtidigt som man minskar risken för genomslagspunktering. Gripton gummit är framtaget för att ge ökat grepp i både blöta och torra förhållanden samtidigt som det minskar vibrationerna i cykeln.


- BLCK DMND stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 1100 gram
- Vikt: 29x2.6 ca: 1200 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.