Laddar...
Varumärke: ENDURO BEARINGS

Enduro Bearings Kullager MR 2437 LLB 24x37x7

EAN 810191011729
Art Nr EB8113
Stock status
Finns få i lager
179,00 kr
Enduro Bearings kullager i storlek 24x37x7. Abec3.
Tillverkat i stål med LLB tätning.


Om tätningar:
LLB tätningen är en tunn dubbelsidig tätning med minimal kontakt mot den inre lagerringen för lägsta möjliga rullmotstånd utan att kompromissa lagrets livslängd. Lager med LLB tätning används ofta i hjul och vevlager. LLB tätningen är både tätare och har lägre rullmotstånd än den annars standard 2RS tätningen.

LLU tätningen är en tunn dubbelsidig tätning väldigt lik LLB, men har mer kontakt mot den inre lagerringen och är där med ännu tätare mot vatten och smuts men har lite högre rullmotstånd. Ett lager med LLU tätning är perfekt till allt som får utså mycket smuts. T.ex. ramlager på en MTB.

2RS tätningen är en standard dubbelsidig tätning.

Om ABEC-skalan, MAX och Black Oxide:
Abec skalan består av 1, 3, 5, 7 och 9 och bedömer lagrets standardprecision. Ett högre Abec-tal betyder att lagret har bättre precision. De flesta lager till cyklar är Abec3 eller Abec5. Att ett lager har ett högre Abec-tal betyder inte nödvändigtvis att det rullar bättre.

MAX lagret är framtaget för att vara det optimala lagret i ett MTB länkage. Dessa lager är fyllda med maximalt antal kulor, extra tåligt fett och klarar av 35-40% högre belastning än vanliga standard lager.Ett MAX lager är inte byggt för att rotera fulla varv och är där av ej att rekommendera för fullt roterande komponenter så som nav och vevlager.

Black Oxide innebär att lagrets ytter och innerring har behandlats med Magnetit för att göra lagret extra hårt och tåligt mot rost. Det är endast MAX lager som finns med Black Oxide.