Laddar...
Varumärke: SHIMANO

Shimano XT PD-M8120 MTB Pedaler

EAN 4550170444204
Art Nr EPDM8120
Stock status
I lager
1 349,00 kr
Pedaler i Shimanos All Mountain segment. Större plattform ger mer stadga åt foten när man står på i skogen samt inte minst ett bättre skydd mot foten. Går att justera motståndet vid i och ur vridning i pedalen med en insexnyckel. Vikt 438 g/paret. Söker du pedaler med hög prestanda, slittålig och med bred anläggningsyta är detta ett bra val.

Shimano var först med clipslösa pedaler i skogen och ligger fortfarande i framkant i denna utveckling. Genomtänkt teknik med kvalitet som håller år efter år oavsett hur du sliter på dem i skogen. Vill du ha det bästa köper du Shimano pedaler till din skogscykel.


PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring på verkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butiken eller slå en signal om du har frågor.