Laddar...
Varumärke: SIDAS

Sidas Formgjutna Sulor För Cykling

EAN -
Art Nr -
1 099,00 kr
Den mest bortglömda delen på en cyklists kropp är fötterna. Ofta ger vi dem ett par ganska illasittande skor och belastar dem sedan med all vår kraft ca 13000 gånger (i medeltal under en 2-timmars runda) på en liten yta inte större än några frimärken. Det man kan råka ut för om fötterna inte har rätt stöd är hot-foot, smärta, kramp, instabilitet och kraftförlust. Skaderisken ökar också om instabiliteten är för stor.

En fot består av 28 ben (25% av kroppens alla ben), 27 muskler som kontrollerar 33 olika typer av rörelse. Det som händer nere vid foten kommer att påverka kroppen längre upp. Hur vi går, står, sitter och trampar på en cykel börjar med foten. Foten är grunden till en bra hållning för kroppen. Det är i princip omöjligt att skapa en kraftfull och effektiv interaktion med cykeln om inte foten är stabil och komfortabel. Naturligt så kan foten korrigera sig själv men fastspänd i en tight cykelsko så finns små möjligheter till korrigering. Är foten instabil riskerar knät att röra sig i sidled och då tappar man kraft i rörelsen och risken för skador ökar då knäleden inte är gjord för rörelse i sidled. Även positionen i sadeln påverkas av en instabil fot och därmed kan också positionen för händerna påverkas. En kedjereaktion blir möjlig pga att kroppen kompenserar om den har problem och problemet skjuts vidare till andra delar av kroppen.

En bra cykelsula behövs för:
Komfort
Kraftöverföring
Stabilisera foten
Räta upp foten
Stabilisera knä
Undvika risken för skador

Sidas custom-sulor är individuellt anpassade för att passa just dina fötter och interaktionen mellan din fot, sko och pedal. Grunden är en sula som är anpassad för cykling och dess specifika krav med att sulan inte får vara för tjock och att den måste ge bra känsla i skon.
Dina fötter ser heller inte likadana ut och därför blir en custom-lösning optimal.

I priset ingår sula och formgjutning av vår utbildade personal.

Hur köper jag?
Eftersom vi formgjuter varje sula efter dina fötter så får du räkna med att det tar ca 30-60 minuter. Det går endast att köpa i vår fysiska butik.
Hör av dig till oss för tidsbokning.