08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Fast Trak Grid 2Bliss T7 29x2.35 MTB Däck

I lager

489 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Fast Trak Grid T7 erbjuder en nyutvecklad slitbana som är något bredare än tidigare, vilket skyddar däckssidorna samt ger ett bättre grepp i kurvorna. Här har mönstret också omarbetats med djupare dubbar längst hela slitbanan. Ett jämnare mönster som bidrar till optimerat fäste samtidigt som det utökade avståndet mellan dubbarna håller däcket högt presterande och rent från lera.

Specialized Fast Trak är ett mountainbikedäck som passar perfekt till långlopp, XCO och snabbare stigar utan mycket stök och bök. Ett perfekt mönster som optimerar bra fäste och lågt rullmotstånd i alla lägen. T7-Griptongummit försäkrar dig om att du har fäste som fungerar fint oavsett väderlek. Vikbara och tubeless ready så att du kan köra slanglöst och ytterligare förbättra däckets egenskaper och dessutom minimera risken för genomslagspunktering. Ett riktigt bra däck för dig som vill cykla snabbt.


- T7-Gripton gummiblandning
- Grid-stomme
- 2Bliss ready
- Vikbart
- 29x2.35
- Vikt ca 800 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.Mer information

Mer information