Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Epic EVO MTB Satin Harvest Gold/Black

EAN -
Art Nr -
Reapris 42 999,00 kr Ordinarie pris 48 999,00 kr
Epic EVO står race-ready i alla kategorier. Här har du en renodlad XCO-raket utrustad med en klockren geometri och ett effektivt dämparsystem som tillsammans levererar fullt ut i alla lägen. Epic EVO som modell har funnits med under en längre tid inom Specializeds sortiment men alltid förfinats och ytterligare förbättrats i prestanda år efter år. Epic EVO är framtagen och utvecklad för tävlingsbanorna och snabba stigcyklister som prioriterar styrka, effektivitet och låg vikt. Full gas helt enkelt.

Ramen är tillverkad i FACT 11-kolfiber som konstruerats enligt Specializeds ständigt högt ställda krav. Med samma oslagbara framtriangel som Epic men med en omdesignad baktriangel för att ge en flackare geometri anpassad för mer teknisk XC/lättare stigcykling. Resultatet pekar på en racig och riktigt kapabel mtb som möter dagens mer tekniska banor och utmaningar. Drivs du av mer stök passar Epic EVO alldeles utmärkt med generös slaglängd i kombo med dess raciga karaktär. En riktigt Trail-Tweaked lättviktare som är redo för allt.

Epic EVO består av en framgaffel med RX-tune 120mm fjädringsväg och ram på 110mm slaglängd. Den metriska bakdämparen med RX-tune äter ojämnheter och ger dig känslan av att ha betydligt mer slaglängd samtidigt som trampeffektiviteten behålls. Epic EVOs 66,5 graders gaffelvinkel samt lägre vevhus resulterar i perfekt kontroll när stigarna blir riktigt stökiga. Med hjälp av den nydesignade baktriangel kan man även justera geometrin för att anpassa och spetsa sina karaktärsdrag. Ramens Flip-Chip vid bakdämparen låter dig ändra gaffelvinkeln med 0,5 grader och vevpartiets höjd med 6mm. Utmärkt om du vill styra till cykelns karaktär mot skarpa kurvor och kvickare hantering. Med dropper får du smidigt undan sadeln så inget står i vägen mellan dig och pallen. Försedd med vinnande komponenter från SRAM och Rockshox.


Ram:FACT 11m Full Carbon, Progressive XC Geometry, Rider-First Engineered?, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 110mm of travel
Bakdämpare: RockShox DELUXE Select+, Rx XC Tune, Two Position, Rebound Adjust, 190x40mm
Gaffel: RockShox Reba RL, Motion Control damper, Solo Air, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 120mm of travel
Växelreglage: SRAM NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level T hydraulic disc, 2-Piston Caliper, 180mm rotor
Bakväxel: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM SX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM X1000 Eagle, DUB, 170/175mm 32T
Hjul: Specialized Alloy, Tubeless Ready, 29mm internal width, 28h
Däck: Specialized Ground Control, GRID Casing, T7 Compound, 29x2.35
Styrstam: Specialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
Styre: Specialized Alloy, 20mm rise, 31.8mm, 760mm wide
Sadel: Body Geometry Power Sport, steel rails
Sadelstolpe: TranzX Dropper, 30.9mm, XS-SM: 100mm, M: 125mm, L-XL: 150mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.


 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFIT BIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTI LIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNING AVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.