Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Epic Comp MTB Gloss Midnight Shadow

EAN -
Art Nr -
Reapris 49 999,00 kr Ordinarie pris 56 999,00 kr
Epic står race-ready i alla kategorier. Här har du en renodlad XCO-raket utrustad med en klockren geometri och det absolut mest effektiva dämparsystemet som tillsammans levererar fullt ut i alla lägen. Epic som modell har funnits med under en längre tid inom Specializeds sortiment men alltid förfinats och ytterligare förbättrats i prestanda år efter år. Epic är framtagen och utvecklad för tävlingsbanorna och snabba stigcyklister som prioriterar styrka, effektivitet och låg vikt. Full gas helt enkelt.

Ramen är tillverkad i FACT 11-kolfiber som konstruerats enligt Specializeds ständigt högt ställda krav. Nyutvecklad remgeometri som speglar flackare gaffelvinkel, längre överrör, kortare kedjestag och lägre vevhus. Resultatet pekar på en racig och kapabel mtb som möter dagens tekniska banor och utmaningar. Slaglängden levererar på sweetspot 100mm både fram och bak vilket speglar lättvikt, effektivitet och nästintill direkt kraftöverförning. Drivs du av mer stök står Epic EVO redo med 120mm slaglängd i kombo med liknande raciga karaktär. Fronten kontrolleras av Rockshox som tar kontroll av varje stöt för att förbättra din prestation medan RockShox och Specialized Brain smart styr fjädringen bak. Brain-teknik vet skillnaden på pedalkraft och stötar från underlaget och kan därför försäkra hastighet och trampeffektivitet så du kan spara på dina krafter tills det verkligen gäller.


Ram: FACT 11m Full Carbon, Progressive XC Race Geometry, Rider-First Engineered, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Bakdämpare: RockShox-Specialized BRAIN, Rx XC Tune, 5 Position Platform Adjust, Rebound Adjust, Integraded Extension, 265x52.5mm
Gaffel: Rockshox SID SL, Rush RL Damper, Debon Air, 15x110mm, 44mm offset, 100mm Travel
Växelreglage: SRAM GX, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level TL, 2-piston caliper, hydraulic disc
Bakväxel: SRAM GX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM XG-1275, 12-speed, 10-52t
Kedja: SRAM NX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM X1000 Eagle, DUB, 170/175mm 34T
Hjul: Specialized 29, 27mm inner width, 28h, tubeless ready
Däck fram: Specialized Fast Trak, Control Casing, T7 Compound, 29x2.35
Däck bak: Specialized Renegade, Control Casing, T5 Compound, 29x2.35
Styrstam: Specialized, 3D-forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
Styre: Specialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm clamp
Sadel: Body Geometry Power Sport, steel rails
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, 30.9, 100/125/150 Travel, 0mm offset


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFIT BIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTI LIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNING AVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.