08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Eliminator GRID Gravity 2Bliss T7/T9 MTB Cykeldäck

799 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Eliminator består av ett välbalanserat mönster genom ett stort antal aggressiva greppiga dobbar i mitten tillsammans med grövre sidodubbar för maximal kontroll. Tack vare det täta mönstret i mitten av slitbanan blir övergången ytterst jämn i kurvorna när cykeln nästintill ligger ner. Detta resulterar i ett perfekt däck för enduro- och downhillcyklisten som gillar grym kontroll i alla lägen.

GRID GRAVITY-stommen står för bästa punkteringsskydd speciellt framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som GRID TRAIL. Ytterbanan har blivit uppgraderad med Gripton T9 som är Specializeds mjukaste gummiblandning och garanterar bästa grepp i alla tänkbara situationer. Det mjuka gummit är oerhört följsamt och erbjuder långsamt rebound som resulterar i maximalt fäste. Den inre slitbanan består av T7-gummi för ökat grepp i blöta förhållanden, reducering av vibrationer samt en bättre slitstyrka. Däcket är 2Bliss Ready för slanglös uppsättning för ännu bättre däckegenskaper samt minimal punkteringsrisk.


- GRID GRAVITY-stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton T7/T9 gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 1290 gram
- Vikt: 29x2.6 ca: 1315 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd.

CONTROL
- Control representerar ett däck i lättvikt med extra skydd mot skärsår. En stryktåligare variant som trots det klassas som en av de lättaste. (55-60 gram tyngre än S-Works). Controldäcken består av en lite bredare slitbana som matchar dagens bredare fälgar för optimal prestanda.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail består av kraftigare sidodubbar samt ett omarbetat mönster som resulterar i jämnare fäste längst däcket när du lägger ner cykeln i kurvorna.

GRID GRAVITY
- Däck framtagna för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.

T7/T9
- T i T7 och T9 står för Tread compound (gummiblandning) och siffran sju eller nio anger gummiblandningens hårdhet. T9 är den mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer. T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka.