Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Eliminator GRID Gravity 2Bliss T7/T9 MTB Cykeldäck

EAN -
Art Nr 00121-3234
Reapris 591,00 kr Ordinarie pris 789,00 kr
Specialized Eliminator består av ett välbalanserat mönster genom ett stort antal aggressiva greppiga dubbar i mitten tillsammans med grövre sidodubbar för maximal kontroll. Tack vare det täta mönstret i mitten av slitbanan blir övergången ytterst jämn i kurvorna när cykeln nästintill ligger ner. Detta resulterar i ett perfekt däck för enduro- och downhillcyklisten som gillar grym kontroll i alla lägen.

GRID GRAVITY-stommen står för bästa punkteringsskydd speciellt framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som GRID TRAIL. Ytterbanan har blivit uppgraderad med Gripton T9 som är Specializeds mjukaste gummiblandning och garanterar bästa grepp i alla tänkbara situationer. Det mjuka gummit är oerhört följsamt och erbjuder en långsam rebound som resulterar i maximalt fäste. Den inre slitbanan består av T7-gummi för ökat grepp i blöta förhållanden, reducering av vibrationer samt en bättre slitstyrka. Däcket är 2Bliss Ready för slanglös uppsättning för ännu bättre däckegenskaper samt minimal punkteringsrisk.


- GRID GRAVITY-stomme
- Vikbart
- 2Bliss Ready
- Gripton T7/T9 gummi
- Vikt: 29x2.3 ca: 1290 gram
- Vikt: 29x2.6 ca: 1315 gram


För att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stomme för absolut lägsta vikt och rullmotstånd. Bestående av 120 TPI för oslagbar följsamhet och känsla. Det ultimata lättviktsdäcket för racing.

CONTROL
- Control erbjuds i samma utförande som S-Works men med 60 TPI. Därav en något tjockare stomme som resulterar i ett högt presterande lättviktsdäck med extra skydd mot skärsår.

GRID
- En stomme för lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control) alternativt om du föredrar en stabilare stomme för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna.

GRID TRAIL
- Grid Trail-stommen är styv för bästa kontroll vid lågt däcktryck samt medför ett ytterligare förstärkt punkteringsskydd. Perfekt för aggressiva stigar då däcket erbjuder 15% bättre skydd mot snake bite och hela 30% bättre punkteringsskydd gentemot GRID.

GRID GRAVITY
- Däcket framtaget för enduro och downhill. Med dubbla lager cord tillsammans med ett extra lager gummi längst sidoväggarna får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästintill samma rullegenskaper som Grid Trail.

GRIPTON T5/T7/T9
- Gripton står för Specializeds egna gummiblandning. Ett grymt recept optimerat för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter. För att anpassa däcket ytterligare och skräddarsy dess egenskaper erbjuder Specialized Gripton T5, T7 eller T9. T5 är den hårdaste gummiblandningen med absolut snabbast rull medan T7 är en balanserad blandning för dig som prioriterar grymt fäste men med lite bättre slitstyrka. T9 är den absolut mjukaste blandningen och ger ett extremt bra grepp i alla situationer och temperaturer.