Laddar...
Varumärke: GIRO

Giro Synthe II MIPS Cykelhjälm Mattsvart

EAN -
Art Nr -
Reapris 1 399,00 kr Ordinarie pris 1 999,00 kr
Giro Synthe II MIPS är en klassiker som uppdaterats med bättre ventilation och är ännu säkrare än tidigare.
Grunden i hjälmens säkerhet är ett förstärkt polykarbonatskal som täcker EPS-materialet i hjälmen. EPS-materialet är utvecklat i Giros In-mold konstruktion som ger hjälmen ökad ventilation och slitstyrka. Vidare har hjälmen ett integrerat MIPS system som fungerar som ett extra skydd mot rotationskraften mot hjärnan vid en kraftig vinklad smäll mot huvudet. Roc Loc 5+ justeringssystemet står för komforten. Här får du möjligheten att finjustera hur tight eller löst hjälmen ska sitta på huvudet. Dessutom är Roc Loc 5+ konstruerat så du kan justera nackstödet i höjdled.


- In-Mold polykarbonatskal med EPS-material
- Roc Loc 5+ justeringssystem
- Thermoformed SL Roll Cage reinforcement - förstärkt inre struktur
- MIPS
- 19 ventilationshål
- S (51-55 cm), M (55-59 cm), L (59-63), XL
- Mattsvart


Roc Loc® 5 Air Mips
Revolutionerande passformsystem som optimerar kyla, passform och stabilitet. Roc Loc® 5+ Air Mips använder en patenterad design som lyfter hjälmen en liten bit vilket medger luftflödet att passera direkt över huvudet. Det ökar ventilationsförmågan och den inre kanalen ventilerar ut den varma luften från hjälmen. På samma sätt som Roc Loc® 5 så kan spänning och lutning justeras på några sekunder med enhandsfattning.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har integrerat MIPS - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.