08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 808 NSW Tubeless Kanttråd Carbon Cykelhjul

3-6 dagars leveranstid

Ordinarie pris 34 999 kr

Special Price 29 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Zipp är en av de mest välrenommerade hjultillverkarna i världen. Pratar man hjul nämner man Zipp. Zipp 808 NSW är utvecklade i Zipps topphemliga så kallade the nest. Det är här företagets mest avancerade testande samt utvecklande sker och det är inte alla inom Zipp som har tillgång till denna plats. Zipp 808 NSW Tubeless har Zipps senaste utvecklade nav, världsledande aerodynamik och en bromsyta som gör att bromsningen blir riktigt effektiv.

808 NSW Carbon Clincher Tubeless gör att du kan köra tublösa eller traditionella clinchers. Fördelarna med slanglösa är överlägsen plattskydd, förmåga att köra lägre tryck och en jämnare körning med högt svänggrepp och lågt rullmotstånd. 808 NSW Carbon Clincher Tubeless hjul - tillsammans med 303 och 404-versionerna - har även en bredare 19 mm inre kantbredd och motsvarande yttre kantform för aerodynamisk optimering med 25 mm däck. Däck som Zipp Tangente RT25 Road Tubeless är en perfekt match för detta hjulsätt för att leverera extremt lågt rullande motstånd och högt svänggrepp.

Tubeless
Att köra tubeless minskar risken för att få genomslagspunka och ger ökad möjlighet att köra lägre däck tryck vilket bidrar till bättre grepp i kurvor. Zipps tubeless fälgar har en 19 mm innerbredd och Zipp själva rekommenderar att dessa hjul används med 25 mm däck för optimal aerodynamik.

Naven
Med Cognition naven har man nått klassledande hållbarhet och förbättrat skydd för hjullagren. Zipp har också tagit bort justeringen av lagerspänningen, som nu monteras för hand i fabriken. Ytterligare en fördel med Cognition navet är att det har en minskad friktion än sina föregångare vid frihjuling.

Världsledande aerodynamik
Zipp 808 NSW har Zipps Firestrike design som ger fälgen en bred och trubbig design. Denna utformning gör att hjulet får en förbättrad aerodynamik och blir mindre känsligt i blåsiga förhållanden. Den ojämna ytan på fälgen är den så kallade Sawtooth dimple designen. Denna design är hämtad från konstruktionen på golfbollar där dimple designen i golfbollen gör att den får en mindre turbulent bana i luften vilket Zipp har applicerat på sina välrenommerade hjul.

Bromsverkan
Zipp har alltid legat i framkant när det kommer till aerodynamik. Nu är de även världsledande i bromsverkan. Deras Showstopper design innebär att fälgens bromsyta har en mönstrad yta som ger en förbättrad bromsverkan vid torrt väglag tack vare den ökade friktionen mellan bromskloss och bromsyta. Den mönstrade ytan gör också att vid blött väglag så försvinner vattnet snabbare från fälgen vilket gör att hjulen har en förbättrad bromsverkan även i blött väglag. Att mönstret leder bort vattnet vid blött väglag är väldigt likt hur grovt mönstrade däck leder bort vattnet från däcken hos en formel 1 bil.


- Kanttråd
- 1855 g
- 82 mm hög fälg
- 26,4 mm bred fälg
- Sapim CX-Ray ekrar (18/24, fram/bak)
- Zipps egna Cognition nav


Mer information

Mer information