08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 808 Firecrest Aerobalance Kantråd Carbon Cykelhjul

Ordinarie pris 26 999 kr

Special Price 21 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Zipp 808 Firecrest är ett av de snabbaste hjul man kan köpa sig. Och under de senaste åren har man både flertalet medaljer på Ironman och världsmästerskap i tempo i bagaget. Anledningen är enkel, Zipp 808 Firecrest är otroligt aerodynamiska, mycket lätta för sin 82mm höga fälgprofil och är stabila i vinden tack vare Firecrest-teknologin. Cykla snabbt på en Ironman? Slå ditt personliga rekord i ett tempolopp? Hänga av dina konkurrenter i en soloutbrytning? Då ska du ha ett par 808.

Med Firecrest Aerobalance har Zipp tagit Firecrest serien till en ny nivå. Den nya formen på fälgen minskar luftmotståndet och bidrar till en förbättrad aerodynamik. För att få hjulen att rulla stabilt i kraftig vind har man applicerat den så kallade Sawtooth-teknologin på fälgen. Denna dimpling design är samma teknologi som Zipp använder på sina NSW hjul. Ytterligare en egenskap hämtad från storebror, NSW serien, är den ruggade bromsytan som ger bättre bromsverkan och mer effektivt leder bort vatten från fälgen. Zipp Firecrest Aerobalance 808 väger 55 gram mindre än sin föregångare, Zipp Firecrest 808.

- Kanttråd
- 1830 g
- 82 mm hög fälg
- 18/24 ekrar (fram/bak)

Zipp är för cykel som vad Porsche är för bilar, hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom de patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske Zipp kännas igen med den subtilt ingjutna texten "Handmade in Speedway, Indiana". Zipp har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.