08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 404 Firecrest Aerobalance Kanttråd Carbon Cykelhjul

Ordinarie pris 23 999 kr

Special Price 17 099 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Världens genom tiderna populäraste högprofilshjul? Förmodligen! Zipp 404 har gjort allt, och vunnit det mesta man kan vinna. Trots att den 58mm höga fälgen gränsar till att vara ordentligt hög, har Firecrest teknologin, med den bredare fälgen och perfekt utformade profilen gjort det möjligt att köra 404 även när det är blåsigt. När dina konkurrenter tvekar på att använda sina hjul i motsvarande höjd kan du självsäkert ställa dig på startlinjen, det är precis så bra Zipp 404 Firecrest är.


Med Firecrest Aerobalance har Zipp tagit Firecrest serien till en ny nivå. Den nya formen på fälgen minskar luftmotståndet och bidrar till en förbättrad aerodynamik. För att få hjulen att rulla stabilt i kraftig vind har man applicerat den så kallade Sawtooth-teknologin på fälgen. Denna dimpling design är samma teknologi som Zipp använder på sina NSW hjul. Ytterligare en egenskap hämtad från storebror, NSW serien, är den ruggade bromsytan som ger bättre bromsverkan och mer effektivt leder bort vatten från fälgen. Zipp Firecrest Aerobalance 404 väger 75 gram mindre än sin föregångare, Zipp Firecrest 404.

- Kanttråd
- 1615 g
- 58 mm hög fälg
- 18/24 ekrar (fram/bak)

Zipp är för cykel som vad Porsche är för bilar, hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom de patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske Zipp kännas igen med den subtilt ingjutna texten "Handmade in Speedway, Indiana". Zipp har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.