08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

ZIPP 303 NSW Carbon Tubeless Rimbrake Hjul

På väg in

Ordinarie pris 32 999 kr

Special Price 28 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

ZIPP 303 NSW är utvecklat för och med hjälp av världens snabbaste cyklister. Med hjälp av en ny kolfiber lay-up har man lyckats göra hjulet både ännu lättare och ännu starkare. Det här är inte ett hjul som du bara tar fram på tävlingsdagen. ZIPP 303 NSW är tillräckligt stryktåligt för att vara med på alla träningspass, tävlingar och äventyr du kan tänka dig. ZIPP NSW-serie är utrustad med Cognition-nav som ger 50% lägre friktion i frihjulet så att du kan hålla en högre fart även när du inte trampar. Fälgen har 19mm innerbredd och är aerodynamiskt optimerad för 25mm däck. Den 45mm höga fälgen är utvecklad med ett klart mål, att vara snabbt överallt. Vi på CykelCity tycker att det här är sweetspot på ett allroundhjul, både lätt och aerodynamisk. Showstopper bromsyta ger säkra bromsegenskaper i alla väderförhållanden. Kan det bli bättre? Ja nu även Tubeless Ready för lägre rullmotstånd och högre komfort.


- Kolfiber
- För landsväg
- Innerbredd 19mm
- Höjd 45mm
- Kanttråd
- Tubeless Ready
- Fungerar med tubeless däck och däck för slang
- Nav: ZIPP Cognition
- Vikt 1501 gram i lättaste konfigurationen
- 100mm QR fram, 130mm QR bak
- Body: Shimano 11d
- Finns även för SRAM XDR. Campagnolo body säljs separat


SHOWSTOPPER
ZIPP fortsätter att utveckla fälgbromytan och erbjuder industriledande bromsegenskaper genom Showstopper. ZIPPs metod för kraftfull och jämn bromsning oavsett väderförhållanden och långa utförsåk.


COGNITION NAV
I Cognito-naven använder ZIPP en axial koppling i frihjulsmekanismen istället för den traditionella lösningen med 3-4 fjäderbelastade klackar. Detta gör att hjulen rullar bättre både vid trampning och frihjulning. Friktionen i navet vid frihjulning sänks med hela 50% mot en traditionell navdesign. Navens form är både aerodynamisk och utformad för att klara hög ekerspänning utan att deformera navkroppen och lagerbanorna. Detta ger såklart ett snabbare hjul och längre liv åt lagren i navet.


ABLC SAWTOOTH
Utvecklad i vindtunnel, CFD (datasimulering) och på vägen är det här ZIPP's mest avancerade dimples.
ABLC SAWTOOTH dimples startar i 12 punkter för att ge bättre aerodynamik vid lägre farter.
Detta hjälper också till med bättre stabilitet och aerodynamik vid sidvind.


DÄCKTRYCK
Enligt ZIPPs tester kan du vinna upp till 50 watt på lågt tryck jämfört med högt pumpat däcktryck vid dåligt väglag i hastigheter som 32km/h.
Välkommen till 20-talet och lätta på trycket! Se ZIPPs rekommendationer gällande däcktryck: ZIPPs däcktrycksida


ZIPP
ZIPP är för cykel som vad Porsche är för bilar, hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom de patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske ZIPP kännas igen med den subtilt ingjutna texten "Handmade in Speedway, Indiana". ZIPP har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.


Mer information

Mer information