08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 303 Firecrest Carbon Tubelss Rimbrake Hjul

3-6 dagars leveranstid

Ordinarie pris 24 299 kr

Special Price 21 499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

ZIPP 303 Firecrest® är utvecklat för och med hjälp av världens snabbaste cyklister. Med en ny kolfiber lay-up har man lyckats göra hjulet både ännu lättare och ännu starkare. Det här är inte ett hjul som du bara tar fram på tävlingsdagen utan ZIPP 303 Firecrest® är tillräckligt stryktåligt för att vara med på alla träningspass, tävlingar och äventyr du kan tänka dig. Den 45mm höga fälgen är utvecklad med ett klart mål, att vara snabb överallt. Vi på CykelCity tycker att det här är en perfekt sweetspot på ett allroundhjul, både lätt och aerodynamisk. Kan det bli bättre? Ja, såklart tubelesskompatibla för mindre risk för punktering, bättre komfort och lägre rullmotstånd.

Ett mycket allsidigt hjulpar som fungerar till både landsväg och gravelcykeln. Dessutom snabbare, effektivare och mycket lättare än föregångaren. Väger in på endast 1501g/hjulpar. Även naven i de nya ZIPP 303 Firecrest® är omgjorda från grunden. Bättre tätning för längre hållbarhet samt hela 66 "points of engagement" för blixtsnabb respons vid igångdrag.


- Kolfiber
- Fälgbroms
- Kanttråd
- Tubeless Ready
- Innerbredd 19mm
- Fälghöjd 45mm
- Aerodynamiskt optimerad för 25mm däck
- Vikt 1501 gram i lättaste konfigurationen
- 100mm QR fram, 130mm QR bak
- Kassettbody: Shimano 11d
- Finns även att beställa för SRAM XDR. Campagnolo body säljs separat


ZR1 NAV
ZIPP har spenderat 2 år på utvecklingen av de nya ZR1 naven. Med samma lagerstorlek och tätningar som i ZIPP Cognition naven och en navkropp för J-bend ekrar så har ZIPP designat ett nav som kommer prestera mil efter mil. Normalt brukar frihjulsmekanismen i ett nav bestå av 3-4 fjäderbelastade klackar. I ZR1 baknavet har ZIPP placerat 6st klackar för hela 66 "points of engagement" vilket ger en direkt känsla i navet och ett grymt härligt ljud!


SHOWSTOPPER
ZIPP fortsätter att utveckla fälgbromytan och erbjuder industriledande bromsegenskaper genom Showstopper. ZIPPs metod för kraftfull och jämn bromsning oavsett väderförhållanden och långa utförsåk.


DÄCKTRYCK
Enligt ZIPPs tester kan du vinna upp till 50 watt på lågt tryck jämfört med högt pumpat däcktryck vid dåligt väglag i hastigheter som 32km/h.
Välkommen till 20-talet och lätta på trycket! Se ZIPPs rekommendationer gällande däcktryck: ZIPPs däcktrycksida


TOTAL SYSTEM EFFICENCY
Med de nya 303 Firecrest hjulen har ZIPP strävat efter "Total System Efficiency". Man har tagit hänsyn till de fyra faktorer som ZIPP menar påverkar oss cyklister mest när vi tränar och tävlar. Här har ZIPP arbetat med att optimera aerodynamik, vikt, rullmotstånd samt optimering av däcktryck för att få bort tröttande vibrationer.

Ute i den verkliga världen, utanför testlab och datorsimuleringar är dåliga vägar och ojämnt underlag mer regel än undantag. Det var med det i tanken som ZIPP satte igång utvecklingen av nya ZIPP 303 Firecrest® Tubeless hjulen. De nya hjulen är designade utifrån samlad data i verkliga förhållanden ute på vägen till skillnad från tidigare hjul som primärt utvecklats i vindtunnel samt via datorsimuleringar.


ZIPP
ZIPP är för cykel som vad Porsche är för bilar, hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom de patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske ZIPP kännas igen med den subtilt ingjutna texten "Handmade in Speedway, Indiana". ZIPP har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.


Mer information

Mer information