08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 303 Firecrest Aerobalance Kanttråd Carbon Cykelhjul

Ordinarie pris 23 999 kr

Special Price 17 099 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Trots att Zipp 303 har kanske världens bästa allroundprofil med sin breda Firecrest fälg, 45mm fälghöjd och schyssta nav så har det hamnat lite i skuggan av 404 herravälde. Men faktum är, att när det blåser på rejält, vilket det ofta gör på våren och på våra svenska slätter, så är 404 ofta för hög. Zipp 303 är bara 13mm lägre, men när regnet står i sidled kan vi lova att det märks. Och förutom en bättre stabilitet i vinden, kapar man också några extra gram vilket gör stor skillnad när det ska accelereras och klättras. Oavsett om du hade tänkt vinna Paris-Roubaix eller Flandern Runt (eller bara överleva Östgötaloppet) så är det här hjulet för dig.

Med Firecrest Aerobalance har Zipp tagit Firecrest serien till en ny nivå. Den nya formen på fälgen minskar luftmotståndet och bidrar till en förbättrad aerodynamik. För att få hjulen att rulla stabilt i kraftig vind har man applicerat den så kallade Sawtooth-teknologin på fälgen. Denna dimpling design är samma teknologi som Zipp använder på sina NSW hjul. Ytterligare en egenskap hämtad från storebror, NSW serien, är den ruggade bromsytan som ger bättre bromsverkan och mer effektivt leder bort vatten från fälgen. Zipp Firecrest Aerobalance 303 väger 145 gram mindre än sin föregångare, Zipp Firecrest 303.


- Kanttråd
- 1490 g
- 45 mm hög fälg
- 18/24 ekrar (fram/bak)

Zipp är för cykel som vad Porsche är för bilar, hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom de patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske Zipp kännas igen med den subtilt ingjutna texten "Handmade in Speedway, Indiana". Zipp har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.