08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Speedplay Zero Cromo Pedaler

Få i lager

1 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Detta är instegsmodellen i Zero serien för er som vill prova på att köra med Speedplay. Axel i CroMo stål. 216 g/par

Enkel smart design av pedalstommen, en riktigt bra tätad axel med två kullager samt ett rullager ger en pedal med lång livslängd. Alla pedaler i Zero serien har en greaseport där man enkelt kan trycka in fett utan att behöva demontera halva pedalen. Rörligheten på 15 grader justeras på klossen och inte pedalen. Dubbelsidig. Nästa gång du byter pedaler tycker vi att du ska ta en närmare titt på Speedplay, så har du många problemfria mil framför dig.


TIPS:

PEDALMONTERING
Kom ihåg att alltid fetta in pedalgängorna med fett innan de monteras på vevarmen. Eftersom pedalaxeln är av stål och vevarmen av aluminium blir det näst intill omöjligt att få av pedalerna efter några år om man glömt fettet. Om pedalaxeln är av titan så använd med fördel kopparpasta istället. Kom ihåg att vänster pedal är gängad moturs och höger pedal är gängad medurs.

PEDALKLOSSENS PLACERING
Klossens placering under foten är viktig för hur du kommer att prestera på cykeln. Ergonomi och kraftöverföring på verkas av dess position. Därför är det viktigt med en bra grundinställning av klossen. Detta hjälper vi till med och dessutom ger vi tips om hur du kan finjustera klossens position. Sedan är det bara ut och cykla och göra finjusteringar vid behov. Kom in i butikerna eller slå en signal om du har frågor.

Mer information

Mer information