08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Venge Pro Disc Ultegra Di2 Racercykel 2020

Ordinarie pris 83 999 kr

Special Price 67 199 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Extremt aerodynamisk och ännu lättare än dess föregångare. Med den nya Venge ramen har Specialized överträffat sina tidigare landsvägsmodeller. Specialized jobbar efter ledorden Aero is Everything. Så är även fallet med denna ram där man genom tester i vindtunnel och designers i världsklass lyckats kapa åtta sekunder på 40 km jämfört med dess föregångare. Som grädden på moset är cykeln 460 gram lättare än tidigare.

Genom att designa ramrören med avancerad data modellering innan tester i vindtunnel har Specialized lyckats finna receptet till framgång. Bortsett från att nya Venge är lättare än tidigare Venge modeller så hävdar Specialized att deras framgångsrika recept utvecklat Rider-First Engineered FACT 11r kolfiber som är den lättast möjliga kolfiberkonstruktion i förhållande till aerodynamik.

Cockpiten har fått några nya innovationer som bidrar till en slimmad och väldesignad landsvägscykel med integrerat styre och styrstam. S-Works Aerofly II styret ger en lätt uppåt böj som skapar en komfortabel position för händerna när man vilar på toppen av styret. För att göra utseendet än mer tilltalande är denna hoj endast kompatibel med elektroniska växelsystem. Allt för att undvika vajrar och höljen. Det enda som sticker ut ur ramen är höljet för de hydrauliska skivbromsarna.

Ramen på S-Works och Pro modellen är den samma men det är i komponenterna som de skiljer sig åt. Pro modellen levereras med växelkomponenter och bromsar från Shimano genom Ultegra 8000-serien. Här får du elektroniska växlar med några extra gram jämfört med rolls royce Dura-ace Di2 men med samma rapphet och känsla i växlingarna. Bromsarna nyper när det behövs oavsett väder. Specializeds egna Roval CL50 skivbromshjul ökar de aerodynamiska egenskaperna på denna raket ytterligare. Vill du köra med bredare däck så klarar Vengen upp till 30 mm däck.


Ram: Specialized FACT 11r carbon, Rider-First Engineered, 12x142mm thru-axle
Framgaffel: S-Works FACT 11r carbon, 12x100mm thru-axle
Växelreglage: Shimano Ultegra Di2 Disc R8070
Bromsar: Shimano Ultegra R8070
Framväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050
Bakväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050, GS
Kassett: Shimano Ultegra R8000, 11-speed, 11-30t
Kedja: Shimano Ultegra, 11-del
Vevparti: Shimano Ultegra R8000, 52/36
Vevlager: Praxis BB30
Hjul: Roval CL50 Disc
Däck: S-Works Turbo, 26mm
Sadel: Power Expert 143mm
Styrstam: 2019 Venge integrated stem
Styre: Specialized S-Works Aerofly II
Sadelstolpe: 2019 S-Works Venge aero seatpost, FACT carbon


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.