08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Venge Pro Disc Ultegra Di2 Racercykel 2019

83 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Extremt aerodynamisk och ännu lättare än dess föregångare. Med den nya Venge ramen har Specialized överträffat sina tidigare landsvägsmodeller. Specialized jobbar efter ledorden Aero is Everything. Så är även fallet med denna ram där man genom tester i vindtunnel och designers i världsklass lyckats kapa åtta sekunder på 40 km jämfört med dess föregångare. Som grädden på moset är cykeln 460 gram lättare än tidigare.

Genom att designa ramrören med avancerad data modellering innan tester i vindtunnel har Specialized lyckats finna receptet till framgång. Bortsett från att Venge 2019 är lättare än tidigare Venge modeller så hävdar Specialized att deras framgångsrika recept utvecklat Rider-First Engineered FACT 11r kolfiber som är den lättast möjliga kolfiberkonstruktion i förhållande till aerodynamik.

Kockpiten har fått några nya innovationer som bidrar till en slimmad och väldesignad landsvägscykel med integrerat styre och styrstam. S-Works Aerofly II styret ger en lätt uppåt böj som skapar en komfortabel position för händerna när man vilar på toppen av styret. För att göra utseendet än mer tilltalande är denna hoj endast kompatibel med elektroniska växelsystem. Allt för att undvika vajrar och höljen. Det enda som sticker ut ur ramen är höljet för de hydrauliska skivbromsarna.

Ramen på S-Works och Pro modellen är den samma men det är i komponenterna som de skiljer sig åt. Pro modellen levereras med växelkomponenter och bromsar från Shimano genom Ultegra 8000-serien. Här får du elektroniska växlar med några extra gram jämfört med rolls royce Dura-ace Di2 men med samma rapphet och känsla i växlingarna. Bromsarna nyper när det behövs oavsett väder. Specializeds egna Roval CL50 skivbromshjul ökar de aerodynamiska egenskaperna på denna raket ytterligare. Vill du köra med bredare däck så klarar Vengen upp till 30 mm däck.

Ram: Specialized FACT 11r carbon, Rider-First Engineered, 12x142mm thru-axle
Framgaffel: S-Works FACT 11r carbon, 12x100mm thru-axle
Växelreglage: Shimano Ultegra Di2 Disc R8070
Bromsar: Shimano Ultegra R8070
Framväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050
Bakväxel: Shimano Ultegra Di2 R8050, GS
Kassett: Shimano Ultegra R8000, 11-speed, 11-30t
Kedja: Shimano Ultegra, 11-del
Vevparti: Shimano Ultegra R8000, 52/36
Vevlager: Praxis BB30
Hjul: Roval CL50 Disc
Däck: S-Works Turbo, 26mm
Sadel: Power Expert 143mm
Styrstam: 2019 Venge integrated stem
Styre: Specialized S-Works Aerofly II
Sadelstolpe: 2019 S-Works Venge aero seatpost, FACT carbonInte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>