08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Venge Pro Disc Force Etap AXS Racercykel 2020

Ordinarie pris 83 999 kr

Special Price 67 199 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Extremt aerodynamisk och ännu lättare än dess föregångare. Med den nya Venge ramen har Specialized överträffat sina tidigare landsvägsmodeller. Specialized jobbar efter ledorden Aero is Everything. Så är även fallet med denna ram där man genom tester i vindtunnel och designers i världsklass lyckats kapa åtta sekunder på 40 km jämfört med dess föregångare. Som grädden på moset är cykeln 460 gram lättare än tidigare.

Genom att designa ramrören med avancerad data modellering innan tester i vindtunnel har Specialized lyckats finna receptet till framgång. Bortsett från att Venge 2019 är lättare än tidigare Venge modeller så hävdar Specialized att deras framgångsrika recept utvecklat Rider-First Engineered FACT 11r kolfiber som är den lättast möjliga kolfiberkonstruktion i förhållande till aerodynamik.

Kockpiten har fått några nya innovationer som bidrar till en slimmad och väldesignad landsvägscykel med integrerat styre och styrstam. S-Works Aerofly II styret ger en lätt uppåtböj som skapar en komfortabel position för händerna när man vilar på toppen av styret. För att göra utseendet än mer tilltalande är denna hoj endast kompatibel med elektroniska växelsystem. Allt för att undvika vajrar och höljen. Det enda som sticker ut ur ramen är höljet för de hydrauliska skivbromsarna.

Srams eTAP AXS-grupp har tagit cykelutvecklingen ett steg till med smarta lösningar och häftig design, vilket även förekommer i Force AXS. Med det så kallade Orbitchain-systemet får du mjukare växling med framväxeln, mindre steg mellan varje växel och en bakväxel som har förbättrade lager som är mer tåliga mot väta och smuts. Sram har även ökat storleken på trissorna för effektivare växlingar. För att få plats med bredare däck har framväxeln blivit mer slimmad i designen.

Force AXS har en kraftfull signal mellan reglage, fram- och bakväxel vilket ger snabba och distinkta växlingar där de löstagbara batterierna som sitter på fram- och bakväxel vid full laddning klarar upp emot 1000 km. Med möjlighet att köra så pass många timmar i sadeln krävs det att komforten är på topp. Detta har Sram tänkt på och gett reglagen en ergonomisk uppdatering så de ger en skönare känsla för handen och med en enda växelpaddel per sida är det enkelt att hamna rätt i växlarna även med stora bylsiga handskar.

Hjärtat i Sram Force AXS är appen, både för IOS och Android, som erbjuder oöverträffade nivåer av specialanpassning. Appen ansluter till reglage och fram samt bakväxel för att anpassa komponenterna efter dina egna preferenser. Appen kan också användas för att kontrollera batterinivå, service meddelanden, uppdatera programvaran eller till och med installera och kontrollera en dropper post från Force AXS blipbox.


Ram: Specialized Venge FACT 11r carbon, Rider-First Engineered, Win Tunnel Engineered, internal electric-only cable routing, OSBB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Växelreglage: SRAM Force eTap AXS
Bromsar: SRAM Force eTap AXS, hydraulic disc
Framväxel: SRAM Force eTap AXS
Bakväxel: SRAM Force eTap AXS
Kassett: SRAM Force eTap AXS, 10-33t
Kedja: SRAM Force eTap AXS
Vevparti: SRAM Force eTap AXS, 48/35t
Hjul: Roval CL50 Disc, carbon, tubeless-ready, Win Tunnel Engineered
Däck: Turbo Cotton, 700x26mm
Sadel: Specialized Power Expert, 143mm
Styrstam: Specialized Venge, 6-degree
Styre: Specialized S-Works Aerofly II, 80mm reach x 130mm drop
Sadelstolpe: Specialized S-Works Venge aero seatpost, FACT carbon


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.