08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Stumpjumper FSR Expert Carbon 29 MTB 2020 Satin

67 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Mountainbikehistorien började med en cykel som hette Stumpjumper, det var den första serietillverkade mountainbiken. Från år 1981 till idag har modellen funnits i Specialized sortiment. Genom noggranna tester har Specialized ingenjörer samlat feedback från testcyklister för att hitta den perfekta mixen av styvhet och körkänsla. Detta har legat till grund för ytterligare ett kapitel i Stumpjumperns historia. Specialized Stumpjumper FSR Expert Carbon 29 har FSR, Flip Chip, tystare drivlinor, förbättrad sidoarmsdesign, ny kabeldragning och en fetare SWAT låda vilket gör att Specialized tar stigcykling till en ny standard.

FSR och RX Tune
FSR innebär att Specialized kan justera dämparens karaktär i olika lägen. Detta ger en körkänsla med en följsam första del av dämpningen, en styvare mittendel för ökad support och ytterligare support mot slutet för att motverka genomslag. RX Tune systemet gör att varje specifik dämpare beroende på var på cykeln den sitter är anpassad för att passa med länkagen.

Flip Chip
Ramen har två olika geometri-inställningar hög och låg vilket ändras med ett flip chip. När man vänder flip-chipet ändras vevlagerhöjden med 6mm och vinkeln på styrröret med en halv grad.

Tystare drivlina
Det revolutionerande kedjeskyddet gör drivlinan näst intill tyst och gör att du kan glömma allt vad slag från kedjan innebär.

Sidoarmsdesignen
Med en sidoarmsdesign som binder ihop bakdämparens alla tre kontaktpunkter har denna ram både ökad prestanda och ökad styvhet.

Ny kabeldragning
Ramen har helt genomgående kanaler för kablarna, så det enda du behöver göra är att sticka in kabelhöljet i ena änden så kommer det automatiskt ut i andra änden. Ramen har också helt intern kabeldragning genom kedjestaget det enda du behöver göra är att sticka in kabeln i höljet uppe vid styrröret så kommer den ut vid bakväxeln.

SWAT låda
Den smarta och populära lösningen SWAT (förvaring i underröret) har fått en uppdatering och ger ett schysstare utseende, 20% ökad volym och lägre vikt.

Denna FACT 11m Specialized ram levereras med Specialized schyssta kolfiber Roval hjul. Det hela toppas med SRAMs 12-delade GX Eagle grupp.


Ram: FACT 11m, full carbon chassis and rear end, asymmetrical design, 29 Trail Geometry, SWAT Door integration, threaded BB, fully enclosed internal cable routing, 12x148mm dropouts, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 140mm of travel
Bakdämpare: FOX FLOAT DPX2 Performance, Rx Trail Tune, EVOL Air sleeve, 3-position adjustment, 210x50mm
Gaffel: FOX FLOAT Performance, GRIP damper, 3-position micro-adjustment, tapered alloy steerer, 44mm offset, 150mm of travel
Växelreglage: SRAM GX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Code R, 4-piston caliper, hydraulic disc, front/200mm, rear/180mm
Bakväxel: SRAM GX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM GX Eagle, 12-speed, 10-50t
Kedja: SRAM GX Eagle, 12-speed w/ PowerLock
Vevparti: SRAM Descendant, Boost?, DUB, 170mm, 30t
Hjul: Roval Traverse Carbon 29, hookless carbon, 30mm inner width, tubeless ready, hand-built with DT hubs
Däck Fram: Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 29x2.6
Däck Bak: Eliminator, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 29x2.3
Styrstam: Specialized Trail, forged alloy, 4-bolt, 5mm rise
Styre: Specialized Trail, forged alloy, 4-bolt, 5mm rise, 40mm
Sadel: Body Geometry Myth 155 S, Body Geometry Henge 143 M/L/XL, hollow cr-mo rails
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head, bottom mount cable routing, remote SRL LE lever, 34.9mm, S: 125mm, M/L: 150mm, XL: 170mmvel

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>