08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Stumpjumper FSR Comp Carbon Eagle 12sp 29 MTB 2020

49 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Mountainbikehistorien började med en cykel som hette Stumpjumper, det var den första serietillverkade mountainbiken. Från år 1981 till idag har modellen funnits i Specialized sortiment. Genom noggranna tester har Specialized ingenjörer samlat feedback från testcyklister för att hitta den perfekta mixen av styvhet och körkänsla. Detta har legat till grund för ytterligare ett kapitel i Stumpjumperns historia. Specialized Stumpjumper FSR Comp Carbon 29 MTB har FSR, Flip Chip, tystare drivlinor, förbättrad sidoarmsdesign, ny kabeldragning och en fetare SWAT låda vilket gör att Specialized tar stigcykling till en ny standard.

FSR och RX Tune
FSR innebär att Specialized kan justera dämparens karaktär i olika lägen. Detta ger en körkänsla med en följsam första del av dämpningen, en styvare mittendel för ökad support och ytterligare support mot slutet för att motverka genomslag. RX Tune systemet gör att varje specifik dämpare beroende på var på cykeln den sitter är anpassad för att passa med länkagen.

Flip Chip
Ramen har två olika geometri-inställningar hög och låg vilket ändras med ett flip chip. När man vänder flip-chipet ändras vevlagerhöjden med 6mm och vinkeln på styrröret med en halv grad.

Tystare drivlina
Det revolutionerande kedjeskyddet gör drivlinan näst intill tyst och gör att du kan glömma allt vad slag från kedjan innebär.

Sidoarmsdesignen
Med en sidoarmsdesign som binder ihop bakdämparens alla tre kontaktpunkter har denna ram både ökad prestanda och ökad styvhet.

Ny kabeldragning
Ramen har helt genomgående kanaler för kablarna, så det enda du behöver göra är att sticka in kabelhöljet i ena änden så kommer det automatiskt ut i andra änden. Ramen har också helt intern kabeldragning genom kedjestaget, det enda du behöver göra är att sticka in kabeln i höljet uppe vid styrröret så kommer den ut vid bakväxeln.

SWAT-låda
Den smarta och populära lösningen SWAT (förvaring i underröret) har fått en uppdatering och ger ett schysstare utseende, 20% ökad volym och lägre vikt.

Denna FACT 11m Specialized ram levereras med Specialized Roval Traverse hjul. Det hela toppas med SRAM NX Eagle 12-delade grupp.


Ram: FACT 11m, full carbon chassis and rear end, asymmetrical design, 29 Trail Geometry, SWAT Door integration, threaded BB, fully enclosed internal cable routing, 12x148mm dropouts, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 140mm of travel
Bakdämpare: FOX FLOAT DPS Performance, Rx Trail Tune, rebound and 3-position compression adjust, 210x50mm
Gaffel: FOX FLOAT Rhythm 34, GRIP Damper, 51mm offset, 2-position sweep adjust, 15x110mm, tapered alloy steerer, 150mm of travel
Växelreglage: Sram NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Guide R, hydraulic disc, organic pads, Guide S4 4-piston caliper, 200mm/fram 180mm/bak
Bakväxel: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM NX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM NX Eagle, DUB, 170mm, 30t
Hjul: Roval Traverse 29 with Specialized hubs
Däck: Butcher, GRID 2Bliss Ready 29x2.6 front och Purgatory GRID 2Bliss ready 29 x 2.6 rear
Styrstam: Specialized Trail, 3D forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
Styre: Specialized, 6061 alloy, 6-degree upsweep, 8-degree backsweep, 27mm rise, 780mm width
Sadel: Phenom Comp 143mm
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head, bottom mount cable routing, remote SRL LE lever, 34.9mm, S: 125mm, M/L/XL: 150mm of travel

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>