08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Stumpjumper Expert MTB 2022 White/Gunmetal

Ordinarie pris 74 999 kr

Special Price 67 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Mountainbikes utvecklas i en rasande fart. Vem hade trott för 15, 10 eller ens 5 år sedan att vi skulle vara där vi är idag när det gäller känsla och prestanda. Cyklarna blir trampeffektivare, erbjuder exemplarisk fjädring och enastående köregenskaper som vi knappt kunnat drömma om.

Fjädringen på nya Stumpjumper har masserats i oräkneligt antal timmar för att få fram optimala egenskaper. Med hjälp av en ny kinematik på bakdämparens länkage har Specialized fått till 130mm fjädring. Detta ihop med 140mm slaglängd fram käkar den ojämnheter när det går utför och klättrar med rapphet och fäste.

Stumpjumper har funnits i programmet hos Specialized sedan 1981. Modellen har varit ett riktmärke för vad en riktig mountainbike kan göra och ska klara av sedan dess. Med åren har mountainbike-cyklarna utvecklats och separerats i olika underkategorier och sedan många år tillbaks har Specialized Stumpjumper varit världsledande i stigcykelsegmentet och vi är beredda att hålla med.

Specialized har gått ifrån storlekarna S, M, L och XL till förmån för något som de kallar S-sizing. Tidigare har det funnits på Specialized Enduro- och Demo DH cyklarna. S-Sizing geometrin är längre, lägre, har flackare gaffelvinkel och ett brantare sadelrör än tidigare. S3 storleken är i stort sett samma som föregående storlek M. Vill du ha en mer lekfull cykel bör du gå ner till en S2. Vill du istället ha mer stabilitet i höga hastigheter och bättre utförsegenskaper rekommenderas en S4.

Rider-First Engineered är inget nytt men bör understrykas tycker vi. Det här är Specialized sätt att se till att alla oavsett kroppslängd och vikt får samma känsla på cykeln. Oavsett om du är liten och lätt och kör en S1 eller om du är lång och tung och kör S6 så får du samma fina känsla samt balans i cykeln. Knivskarp kurvtagning, balanserad styvhet och låg vikt åt alla!

Specialized introducerade SWAT-lucka i ramen redan 2016. En mycket smart lösning med en lucka i nedre ramröret som låter dig förvara slang, pump och andra "bra att ha grejer".

- S-Sizing
- Justerbar vevhushöjd och gaffelvinkel
- FACT 11 kolfiberram på alla modeller
- Gängat vevlager
- SWAT-lucka

Stumpjumper Expert är utrustad med fjädring från FOX och riktigt bra komponenter från SRAM för en hög prestanda och grym cykelupplevelse.


Ram:FACT 11m carbon chassis and rear-end, asymmetrical design, 29 Trail Geometry, SWAT? Door integration, flip chip Head Tube/Bottom Bracket adjustment, threaded BB, fully enclosed internal cable routing, 12x148mm dropouts, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 130mm of travel
Bakdämpare: FOX FLOAT DPS Performance Elite, Rx Trail Tune, EVOL Air sleeve, 3-position adjustment w/ Open Mode Adjustment, 190x45mm
Gaffel: FOX FLOAT 34 Performance Elite, GRIP2 damper, 15x110mm, 44mm offset, 140mm of travel
Växelreglage: SRAM X01 Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM G2 RSC, 4-piston caliper, hydraulic disc, 180/200mm
Bakväxel: Sram X01 Eagle, 12-speed
Kassett: SRAM XG-1295 Eagle, 10-52t
Kedja: SRAM GX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM Descendant 7K, DUB
Hjul: Roval Traverse 29 Alloy, 30mm inner width, hand-built, 2Bliss Ready
Framdäck: Butcher, GRID, GRIPTON® T7, 2Bliss Ready, 29x2.3
Bakdäck: Purgatory, GRID, GRIPTON® T7, 2Bliss Ready, 29x2.3
Styrstam: Alloy Trail Stem, 35mm bar bore
Styre: Specialized Trail, 7050 alloy, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep, 30mm rise, 780mm, 35mm clamp
Sadel: Specialized Bridge Comp, Hollow Cr-mo rails
Sadelstolpe: OneUp, Dropper Post-V2, MMX lever, 34.9 (S1:120mm, S2/S3:150mm, S4: 180mm, S5/S6: 210mm)


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.