08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Stumpjumper Expert MTB 2021 Carbon/Smoke

64 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Den helt nyutvecklade Stumpjumper-ramen är lättast i klassen. Kolfiberramen i storlek: S3 väger endast 2250g med bakdämpare. Detta har man lyckats med genom en förfinad kolfiber lay-up och i baksvingen har länken vid bakhjulet tagits bort för att göra ramen lättare och styvare.

Fjädringen på nya Stumpjumper har masserats i oräkneligt antal timmar för att få fram optimala egenskaper.
Med hjälp av en ny kinematik på bakdämparens länkage har Specialized fått till 130mm fjädring. Detta ihop med 140mm slaglängd fram käkar den ojämnheter när det går utför och klättrar med rapphet och fäste.

Stumpjumper har funnits i programmet hos Specialized sedan 1981. Och den har varit ett riktmärke för vad en riktig mountainbike kan göra och ska klara av sedan dess.
Med åren har mountainbike-cyklarna utvecklats och separerats i olika underkategorier och sedan många år tillbaks har Specialized Stumpjumper varit världsledande i stigcykelsegmentet.
Men nya Stumpjumper 2021 har man tagit ett nytt stadigt grepp kring första platsen i kategorin.

Specialized har gått ifrån storlekarna S, M, L och XL till förmån för något som de kallar S-sizing. Tidigare har det funnits på Specialized Enduro och Demo DH cyklarna. S-Sizing geometrin är längre, har flackare gaffelvinkel och ett brantare sadelrör än tidigare. S3 storleken är i stort sett samma som föregående storlek M. Vill du ha en mer lekfull cykel bör du gå ner till en S2. Vill du istället ha mer stabilitet i höga hastigheter och bättre utförsegenskaper rekommenderas en S4.

Rider-First Engineered är inget nytt men bör understrykas tycker vi. Det här är Specialized sätt att se till att alla oavsett kroppslängd och vikt får samma känsla på cykeln. Oavsett om du är liten och lätt och kör en S1 eller om du är lång och tung och kör S6 så får du samma fina känsla samt balans i cykeln. Knivskarp kurvtagning, balanserad styvhet och låg vikt åt alla.

Specialized introducerade SWAT-lucka i ramen redan 2016. En mycket smart lösning med en lucka i nedre ramröret som låter dig förvara slang, pump och andra "bra att ha grejer". Nytt för 2021 är att utrymmet har blivit större och man har adderat möjligheten till en extra vätskeblåsa i ramen som rymmer hela 650ml.

Stumpjumper expert är utrustad med fjädring från FOX och komponenter från SRAM i en blandning där kvalitet, funktion och hållbarhet fått styra.


Ram: FACT 11m carbon chassis and rear-end, asymmetrical design, 29 Trail Geometry, SWATTM Door integration, BB adjustment, threaded BB, fully enclosed internal cable routing, 12x148mm dropouts, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 130mm of travel
Bakdämpare: FOX FLOAT DPS Performance Elite, Rx Trail Tune, EVOL Air sleeve, 3-position adjustment w/ Open Mode Adjustment, 190x45mm
Gaffel: FOX FLOAT 34 Performance Elite, GRIP2 damper, 15x110mm, 44mm offset, 140mm of travel
Växelreglage: SRAM X01, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM G2 RSC, 4-piston caliper, 180mm/fram 200mm/bak
Bakväxel: SRAM X01 Eagle,12-speed
Kassett: SRAM XG-1275, 12-speed, 10-52t
Kedja: SRAM GX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM Descendant 7K, DUB, 30t
Hjul: Roval Traverse 29 Alloy, 30mm inner width, hand-built, 2Bliss Ready
Framdäck: Butcher, GRID casing, GRIPTON® compound, 29x2.3
Bakdäck: Purgatory, GRID Casing, GRIPTON® compound, 29x2.3
Styrstam: Alloy Trail Stem, 35mm bar bore
Styre: Specialized Trail, 7050 alloy, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep, 30mm rise, 780mm, 35mm clamp
Sadel: Specialized Bridge Comp, Hollow Cr-mo rails
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, infinite adjustable, remote SRL LE lever, 34.9 (S1:100mm, S2: 125mm, S3: 150mm, S4/S5: 170mm, S6: 190mm)


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>