Laddar...
Varumärke: SPECIALIZED

Specialized Stumpjumper Comp Alloy MTB Satin Gunmetal

EAN -
Art Nr -
Reapris 30 899,00 kr Ordinarie pris 42 999,00 kr
Den nyutvecklade Stumpjumper-ramen är lättast i klassen. Med en av de mest avancerade aluminium ramarna på marknaden så är det här hojen för alla er metalfans där ute. Det är inte Heavy metal men cykeln rockar stenhårt!

Fjädringen på Stumpjumper har masserats i oräkneligt antal timmar för att få fram optimala egenskaper. Med hjälp av en ny kinematik på bakdämparens länkage har Specialized fått till 130mm fjädring. Detta ihop med 140mm slaglängd fram käkar den ojämnheter när det går utför och klättrar med rapphet och fäste.

Stumpjumper har funnits i programmet hos Specialized sedan 1981. Och den har varit ett riktmärke för vad en riktig mountainbike kan göra och ska klara av sedan dess.
Med åren har mountainbike-cyklarna utvecklats och separerats i olika underkategorier och sedan många år tillbaks har Specialized Stumpjumper varit världsledande i stigcykelsegmentet.

Specialized har gått ifrån storlekarna S, M, L och XL till förmån för något som de kallar S-sizing. Tidigare har det funnits på Specialized Enduro och Demo DH cyklarna. S-Sizing geometrin är längre, har flackare gaffelvinkel och ett brantare sadelrör än tidigare. S3 storleken är i stort sett samma som föregående storlek M. Vill du ha en mer lekfull cykel bör du gå ner till en S2. Vill du istället ha mer stabilitet i höga hastigheter och bättre utförsegenskaper rekommenderas en S4.

Rider-First Engineered är inget nytt men bör understrykas tycker vi. Det här är Specialized sätt att se till att alla oavsett kroppslängd och vikt får samma känsla på cykeln. Oavsett om du är liten och lätt och kör en S1 eller om du är lång och tung och kör S6 så får du samma fina känsla samt balans i cykeln. Knivskarp kurvtagning, balanserad styvhet och låg vikt åt alla.

Stumpjumper Comp Alloy är utrustad med komponenter från FOX och SRAM.
1x12 SRAM Eagle drivlina och 4-kolvs ok på bromsarna ser till att du kommer upp för de brantaste backar och att du tar dig ner snabbt och säkert igen.


Ram: Alloy chassis and rear-end, asymmetrical design, 29 Trail Geometry, horst pivot BB adjustment, threaded BB, 12x148mm dropouts, sealed cartridge bearing pivots, replaceable derailleur hanger, 130mm of travel
Bakdämpare: FOX FLOAT DPS Performance, Rx Trail Tune, rebound and 3-position compression adjust, S1:190x42.5mm, S2-S6: 190x45mm
Gaffel: FOX FLOAT 34 Rhythm, GRIP damper, two position Sweep adjustment, 15x110mm QR axle, 44mm offset,140mm of travel
Växelreglage: SRAM NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM G2 R, 4-piston caliper, hydraulic disc, 180mm/fram 200mm/bak
Bakväxel: SRAM NX Eagle,12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Kedja: SRAM NX Eagle, 12-speed
Vevparti: SRAM NX Eagle, DUB, 30t
Hjul: Roval 29, hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready
Framdäck: Butcher, GRID casing, GRIPTON® T7 compound, 29x2.3
Bakdäck: Purgatory, GRID Casing, GRIPTON® T7 compound, 29x2.3
Styrstam: Alloy Trail Stem, 35mm bar bore
Styre: Specialized, 6061 alloy, 6-degree upsweep, 8-degree backsweep, 30mm rise, 800mm width
Sadel: Specialized Bridge Comp, Hollow Cr-mo rails
Sadelstolpe: X-Fusion Manic, infinite adjustable, remote SRL LE lever, 34.9 (S1:100mm, S2: 125mm, S3: 150mm, S4/S5: 170mm, S6: 190mm)


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.


 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFIT BIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTI LIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNING AVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.