08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Tarmac SL6 Disc Dura-Ace Di2 Racercykel 2020

Ordinarie pris 123 999 kr

Special Price 99 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När Specialized utvecklade S-Works Tarmac Disc var inte målet att bara tillverka en snabb cykel utan cykeln skulle också vara snabb på alla håll och kanter. Långa branta stigningar, platta blåsiga belgiska gatstenssektioner, Grand Tour etapper och lokala klubbträningar. Helt enkelt den mest kompletta landsvägscykeln på marknaden. Med skivbromsar har nu denna cykel blivit än mer komplett.

Vid tillverkningen har Specialized använt ett avancerat kompositdataprogram för att utveckla en revolutionerande cykel med deras Fact 12r kolfiber. Materialet är det mest avancerade som Specialized någonsin tillverkat och de har lyckats kapa 200 gram, nästan en 20% viktminskning vad gäller S-Works ramen jämfört med dess föregångare.

För att säkerställa att cykeln är styv och rapp på rätt ställen har Specialized använt sig av Rider-First Engineered teknologin. Detta har gjort att man kunnat forma karbonet i exakt den tjockleken det ska vara på olika delar av ramen för att uppnå en cykel som är styv och rapp rakt igenom samtidigt som man breddat ramen och gett plats åt uppemot 30 mm breda däck.

Med fem års ständig utveckling levererar den nya Tarmac med skivbroms samma nivåer vad gäller styvhet och aerodynamik jämfört med den populära Tarmac med fälgbroms. Dura-Ace Di2 komponenterna ger slimmad design med tillförlitlig växling. 9170 hydralbromsarna säkerställer världsklass vad gäller bromsverkan i alla typer av väderförhållanden. Med en 11-30 kassett och 52/36t klingor får du en utväxling som fungerar lika bra att trampa lätt uppför med som att skyltspurta med polarna.

Hjulen är Specializeds egna Roval CLX 50 med Ceramicspeed-lager. Tillsammans med Turbo Cotton däcken får du en kombo med lågt rullmotsånd som förbättrar ramens aero-egenskaper ytterligare. För att göra en redan fantastisk cykel ännu vassare levererar Specialized denna hoj med deras egna S-Works effektmätare. Med egenskaper som en noggrannhet i mätningen med +/-1% och lättviktsvevarmar får du en effektmätare som är minst lika vass som Garmin Vector 3, Quarq dZero och SRM. Effektmätaren är också ett perfekt hjälpmedel om du vill ta din cykling och träning ytterligare en nivå.


Ram: S-Works Tarmac SL6, FACT 12r carbon, Rider-First Engineered, OSBB, clean routing, Di2 specific, internally integrated seat clamp, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: S-Works FACT carbon, 12x100mm, thru-axle
Växelreglage: Shimano Dura-Ace Di2 Disc 9170
Bromsar: Shimano Dura-Ace Di2 9170
Framväxel: Shimano Dura-Ace Di2 9150
Bakväxel: Shimano Dura-Ace Di2 9150, 11-delat
Kassett: Shimano Dura-Ace R9100, 11-delat, 11-30t
Kedja: Shimano Dura-Ace, 11-delat
Vevparti: S-Works Power effektmätare 52/36t
Hjul: Roval CLX 50 Disc, Win Tunnel Engineered, carbon rim, 50mm höjd, CeramicSpeed lager
Däck: Turbo Cotton, 700x26mm
Sadel: S-Works Power Carbon
Styrstam: S-Works SL, alloy, titanium bolts, 6-degree rise
Styre: S-Works SL Carbon Shallow Drop, 125x75mm
Sadelstolpe: S-Works FACT Carbon Tarmac seatpost, 20mm offset


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Specialized strävar efter design för individen och vill inte sätta könsroller där avgörande skillnad i kroppsbyggnad inte finns. Däremot där det väl förekommer betydande olikheter investerar Specialized i djupgående studier för att maximera support och prestation. Däribland sadlar och handskar.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.