08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Tarmac Disc Red Etap AXS Racercykel 2019

125 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När Specialized utvecklade S-Works Tarmac Disc var inte målet att bara tillverka en snabb cykel utan cykeln skulle också vara snabb på alla håll och kanter. Långa branta stigningar, platta blåsiga belgiska gatstenssektioner, Grand Tour etapper och lokala klubbträningar. Helt enkelt den mest kompletta landsvägscykeln på marknaden. Med skivbromsar har nu denna cykel blivit än mer komplett.

Vid tillverkningen har Specialized använt ett avancerat kompositdataprogram för att utveckla en revolutionerande cykel med deras Fact 12r kolfiber. Materialet är det mest avancerade som Specialized någonsin tillverkat och de har lyckats kapa 200 gram, nästan en 20% viktminskning vad gäller S-Works ramen jämfört med dess föregångare.

För att säkerställa att cykeln är styv och rapp på rätt ställen har Specialized använt sig av Rider-First Engineered teknologin. Detta har gjort att man kunnat forma karbonet i exakt den tjockleken det ska vara på olika delar av ramen för att uppnå en cykel som är styv och rapp rakt igenom samtidigt som man breddat ramen och gett plats åt uppemot 30 mm breda däck. Med fem års ständig utveckling levererar den nya Tarmac med skivbroms samma nivåer vad gäller styvhet och aerodynamik jämfört med den populära Tarmac med fälgbroms.


Sram Reds 12-delade eTAP grupp AXS är det senaste i komponent väg och är mycket mer än en extra krans på kassetten. Både trådlöst, lågvikt och en quarq wattmätare i ett. Med en 12-delad grupp har Sram Red gått över till en 48/35t utväxling fram och 10/33t på kassetten. Detta gör att du får i princip både kompakt (50/34) och raceutväxling (53/39) på en och samma drivlina. Med det så kallade Orbitchain-systemet får du mjukare växling med framväxeln, mindre steg mellan varje växel och en bakväxel som har förbättrade lager som är mer tåliga mot väta och smuts. Sram har även ökat storleken på trissorna för effektivare växlingar. För att få plats med bredare däck har framväxeln blivit mer slimmad i designen.

Sram är ensamma om att ha en helt trådlös grupp vilket skapat vissa frågetecken kring signalen mellan de olika komponenterna. eTAP AXS har en starkare signal mellan reglage, fram- och bakväxel än tidigare vilket ger snabba och distinkta växlingar där de löstagbara batterierna som sitter på fram- och bakväxel vid full laddning klarar upp emot 1000 km. Med möjlighet att köra så pass många timmar i sadeln krävs det att komforten är på topp. Detta har Sram tänkt på och gett reglagen en ergonomisk uppdatering så de nu ger en skönare känsla för handen och med en enda växelpadel per sida är det enkelt att hamna rätt i växlarna även med stora bulsiga handskar.

Hjärtat i Sram Red Etap AXS är appen, både för IOS och Android, som erbjuder oöverträffade nivåer av specialanpassning. Appen ansluter till reglage och fram samt bakväxel för att anpassa komponenterna efter dina egna preferenser. Appen kan också användas för att kontrollera batterinivå, service meddelanden, uppdatera programvaran eller till och med installera och kontrollera en dropper post från etapp AXS blipbox.

Hjulen på detta mästerverk till cykel är Specializeds egna Roval CLX 50 med Ceramicspeed-lager. Tillsammans med Turbo Cotton däcken får du en kombo med lågt rullmotstånd som förbättrar ramens aero-egenskaper ytterligare.


Ram: FACT 12r carbon fiber, Rider-First Engineered, OSBB, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: S-Works FACT carbon, 12x100mm, thru-axle
Växelreglage: Sram Red eTAP AXS Hydraulic
Bromsar: SRAM RED eTAP AXS, hydraulic disc, 160mm/160mm
Framväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12-delat
Bakväxel: SRAM RED eTAP AXS, 12 delat
Kassett: SRAM RED XG-1290, 12-delat, 10-33t
Kedja: SRAM RED 12-delat
Vevparti: SRAM RED AXS Power Meter, 48/35T
Hjul: Roval CLX 50 Disc, Win Tunnel Engineered, carbon rim, 50mm höjd, CeramicSpeed lager
Däck: Turbo Cotton, 700x26mm
Sadel: S-Works Power, Body Geometry shape, 143mm, carbon rails
Styrstam: S-Works SL, alloy, titanium bolts, 6-degree rise
Styre: S-Works SL Carbon Shallow Drop, 125x75mm
Sadelstolpe: S-Works FACT Carbon Tarmac seatpost, 20mm offset


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna cykel eller produkt är inte köpbar online. Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt osv? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av vår butik: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>