08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Shiv Disc Limited Edition Triathloncykel 2019

129 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specializeds mål har alltid varit att ligga i framkant vad gäller fart och aerodynamik. Med Shiv disc levererar de en helt ny nivå vad gäller fart. Med en cykel som är så långt ifrån UCI godkänd som det går att komma är det tydligt att det är till triathlon och Kona, Hawaii man tillverkat detta rymdskepp specifikt för.

Kona Optimerad
Kona kännetecknas av sina kraftiga vindar. För att göra en cykel snabb i dessa förhållanden har Specialized använt sig av så kallade Shape of Speed filosofin där varje rör i ramen kantvindoptimeras för att få det lägsta möjliga luftmotståndet samtidigt som man bibehåller cykelns styregenskaper. Kablarna i ramen har dragits internt för att ytterligare minska cykelns luftmotstånd. Vidare ger designen på cykelns styre möjlighet till flera olika typer av inställningar. Perfekt för att hitta den mest optimala positionen. Ytterligare en fördel är att styret enkelt med en insexnyckel monteras av ramen och möjliggör att man på ett smidigt sätt kan resa med cykeln. Transportväska ingår.

Förvaring
Med nyutvecklad vätskeförvaring har Specialized lyckats göra förvaring på cykeln till en aerodynamisk fördel. Genom att placera vätskeförvaringen bakom sadeln får luften en snabbare väg bort från cykeln och där med mindre påverkan på cykelns hastighet. Precis som övriga kablar i cykeln är vätskeslangen integrerad, hela vägen från den ca 1,5 liter stora aerodynamiska behållaren fram till styret. Att behållaren tar upp till 1,5 liter vätska är inte en slump. Efter flertalet tester och intervjuer med världsatleter inom Ironman har man kommit fram till att 1,5 liter vätska är vad som behövs för att kunna stå över langningsstationerna på den första halvan av cyklingen på en Ironman. Allt för att kunna kapa ytterligare tid. Inte nog med att du kan få med dig vätska på ett smidigt sätt. Specialized har också utvecklat en ny box integrerad i underröret med plats för upptill 10-12 gels.

För att göra denna Fact 11r ram till en riktig racemaskin levereras den med Specializeds egna effektmätare med en noggrannhet på +/- 1,5 %. Växel- och bromskomponenter från Shimano ger prestanda så det räcker. Rovalhjulen med CeramicSpeed lager ger styvhet och aerodynamik optimerat för triathlon. Kombinerat med Specializeds Turbo Cotton 24mm däck får du ännu lägre rullmotstånd. Jämfört med den tidigare Shiven gör det nya vätskesystemet, de integrerade kablarna och den så kallade Shape of Speed filosofin att den nya Shiv Disc är minuter snabbare på en triathlon specifik bana som Kona, Hawaii. Med denna setup har du det snabbaste materialet på tävlingsdagen.


Ram: S-Works FACT 11r carbon, FACT IS construction, crosswind-optimized airfoils, OSBB, Fit System, Integrated Nutrition and Hydration Fuelcells, disc brakes
Framgaffel: S-Works FACT 11r carbon, integrated Fit System, flat-mount disc, 12x100mm thru-axle
Växelreglage: Shimano Dura-Ace Di2 Disc 9170 & SW-R9160
Bromsar: Shimano Dura-Ace Di2 9170, hydraulic disc
Framväxel: Shimano Dura-Ace Di2 9150
Bakväxel: Shimano Dura-Ace Di2 9150, 11-delat
Kassett: Shimano Dura-Ace R9100, 11-delat, 11-28t
Vevparti: S-Works Power effektmätare 52/36t
Hjul: Roval CLX 60 Disc, Win Tunnel Engineered, carbon rim, 60mm höjd, CeramicSpeed lager
Däck: Turbo Cotton, 700x24mm
Sadel: Sitero Pro, kolfiber rails
Styre: Specialized Shiv Aerobar
Sadelstolpe: Shiv Carbon, 0mm offset


OBS! BESTÄLLNINGSVARA
Det kommer bara att produceras 500 st av denna limiterade S-Works Shiv Disc för hela världen. Leverans beräknad i april 2019. Kontakta butiken om du vill reservera en av dessa. Först till kvarn gäller.
Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>