08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Prevail II Vent Angi MIPS Cykelhjälm Mattsvart

3 799 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized allt som dom gjorde rätt med S-Works Prevail II och gjorde det ännu bättre.
En av de största förbättringarna är att totalt sju "broar" från centern och sidorna är borttagna som skapade mer effektiva ventilationskanaler. 18% bättre ventilation jämfört med den vanliga Prevail II

MIPS SL, specialdesignat för Specializeds high-end hjälmar dämpar rotationen vid våld mot huvudet och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan MIPS. Funktionen utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

Skulle olyckan vara framme ser ANGI till att hålla dina närmaste informerade. ANGI, monterad bredvid justeringsskruven på hjälmen, består av sensorer som mäter krafter som förekommer vid cykelolyckor. Skulle en olycka inträffa kommunicerar ANGI med din telefon för att starta ett alarm, registrera din position och underrätta din(a) förutbestämda kontakt(er). För att ANGI ska fungera med din telefon krävs det att man laddar ner Specialized Ride-appen.

- Mycket bra ventilation
- Patented Energy Optimized Multi-Density EPS som tar upp rörelseenergin
- Aramidskelett som förstärker EPS-materialet
- Ultralätt Mindset II justeringssystem för passformen
- Mega Mouthport för optimalt luftflöde
- Aerodynamisk design
- 4th Dimension Cooling System med kanaler för effektivt luftflöde genom hjälmen
- MIPS SL
- ANGI
- Storlekar: S (51-56 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm)
- Mattsvart