08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works EXOS Racer Cykelskor Vit

Ordinarie pris 5 399 kr

Special Price 3 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Älskar du också lätta grejer? Då ska du ta en titt på nya S-Works EXOS från Specialized. Maximalt med effektivitet, styvhet och komfort, allt paketerat i en landsvägssko på endast 150 gram. Exos är tillverkad i ett exklusivt no-stretch och fyrvägsmaterial kallat Dyneema. Tillsammans med stödjande mesh har Specialized lyckats omvandla dessa fibrer till ett mycket starkt, lätt och adaptivt material som inte kräver ytterligare förstärkning. Som resultat har Specialized lyckats kapa mycket vikt på skorna. Hälen är mjukare än på den populära S-Works 7 skon och tådelen har ett stretchigt och anpassningsbart material för ökad komfort.

Det andra stora genombrottet för EXOS cykelskor är den nya kolfibersulan, som har utvecklats av samma kolfiberingenjörer som skapade Specialized RiderFirst Engineered Tarmac. Genom en kartläggning av tryck var det möjligt att ta bort vikt från sulan, utan att tumma på styvheten, och det är därför du ser utskurna hål på undersidan av skorna.

För att uppnå målvikten på skorna har Specialized lämnat det traditionella systemet bakom sig, eftersom varje spänne adderar lite extra vikt. Det var däremot ingen tvekan om att detta skulle vara en produkt med Boa-spänne, för bästa fotgrepp och justeringsmöjligheter. Lösningen heter Boa IP1. Det här spännet drar åt från båda håll, i en stegvis åtdragning och öppning. Spännet har pop-release och high-lace-kapacitet, vilket gör att du kan dra åt hela skon med bara en vridning. Till mycket lägre vikt får du alltså helt rätt åtdragning i spännet.


- Dyneema material
- Specialized Body Geometry
- Boa IP1 spänne
- Utbytbar klack
- Styvhetsindex 13
- Vikt: 150 gram, 1/2 par, strl 42