08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized S-Works Aethos Dura-Ace Di2 Custombyggd Racercykel

3-6 dagars leveranstid

119 599 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized Aethos S-Works föddes ur en idé. Idén om att bygga världens bästa ram. Inte världens lättaste, snabbaste eller styvaste utan världens bäst presterande ram.

Vad händer om man vänder upp och ner på tanken kring hur en ram ska byggas? Om man går ifrån det insnöade begreppet "aero is everything" och istället för att förhålla sig till UCI's viktbegränsning (6.8kg) bara kör sin egen grej. Skapar en cykel som har allt det där andra. Allt det riktigt roliga. Där skapades Aethos, den lättaste och bekvämaste ramen med den absolut bästa prestandan på marknaden.

Med Aethos S-Works lyckades Specialized bygga en ram som endast vägde in på otroliga 585 gram (strl:56). Men vikten är såklart inte allt. Aethos-ramen måste självfallet passera alla tester både för försäkran om säkerhet samt oslagbar känsla längst vägen.

Allt började med datorsimulering och mängder av virtuella tester som i sin tur tog fram en första prototyp. I designprocessen ansåg man också att ramrörens form och övergångar var otroligt mycket viktigare än vad man tidigare ansett. Med hjälp av denna nyvunna kunskap lyckades ingenjörerna på Specialized kapa bort 150 gram kolfiber som man tidigare använt för styvhet i ramen. Detta utan att påverka ramens styvhet negativt. Resultatet visar högst uppmätt stiffnes-to-weight av alla ramar på marknaden. Det har tester hos den ansedda firman Zedler institute i Tyskland fastställt. Zedler gör alla styvhetstester åt den tyska tidningen TOUR.

Resultatet är inte aero. Den har inte fullt integrerade bromsslangar. Vem är cykeln för? Jo, Aethos är för alla som vill ha en fulländad upplevelse på cykeln! För dig som vill köra längre, roligare och bekvämare än någonsin tidigare. Sjävklart även för dig som vill ha en snorlätt cykel under 6.8kg.

Aethos: Break the Rules.

Custom
Vi bygger cykeln helt efter dina behov och önskemål. Vill du ha höga eller låga hjul? Elektroniska eller mekaniska växlar? SRAM eller Shimano? Vilken utväxling passar just dig? Om du inte riktigt vet så kan vi rekommendera utifrån dina favoritrundor och dina mål. Vare sig det är Vätternrundan, KOM-hunt eller fikarundor på dina favoritvägar som gäller. Vill du ha en annan lack än ramarna i vårt sortiment? Specialized erbjuder ett gäng varianter som vi självklart kan ta hem för custombygge. Prata med oss, så hjälper vi dig hitta rätt specifikation för just din drömcykel.


- Specialized FACT 12r kolfiber
- Gängad vevlagerhylsa
- Ramvikt 585 gram strl:56 (S-Works)
- Roval Alpinist sadelstolpe
- Endast elektronisk växlingDenna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål. Hör av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt specifikation för just din drömcykel.


Ram: S-Works Aethos FACT 12r Carbon, Rider First Engineered, Threaded BB, Electronic cable routing only, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel: S-Works FACT Carbon, 12x100mm thru-axle, flat-mount disc
Växelreglage: Shimano Dura-Ace Di2
Bromsar: Shimano Dura-Ace
Framväxel: Shimano Dura-Ace Di2
Bakväxel: Shimano Dura-Ace Di2
Kassett: Shimano Dura-Ace
Kedja: Shimano Dura-Ace
Vevparti: Shimano Dura-Ace
Hjul: Roval Alpinist CLX
Däck: Specialized S-Works Turbo
Sadel: Specialized Power Comp
Styrstam: S-Works
Styre: S-Works Shallow Road
Sadelstolpe: Roval Alpinist

Cykeln på bilderna har inte denna spec!


Peter Denk på Specialized berättar om Aethos INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
 *Värdecheck ingår ej vid köp av custombyggda cyklar.


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Mer information

Mer information

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.